Gyenge széllel, felejthető nappal indult a Velencei-tavi Nemzetközi Vitorláshét Agárdon. Csütörtökön kora délutánig billegtek a hajók a tisztáson, de értékelhető légmozgás híján futam nélkül zárult a nap. Péntekre viszont remek üzemanyag érkezett nyugatról, így a rendezőség négy futammal súlyosbította a versenyzőket, ami jól is jött, hiszen szombaton a szélcsíkokkal tűzdelt tavon mindössze kettőt sikerül összehozni.

Az éjszakai vihart követő vasárnap délelőtti esőt szerintem nincs ember aki örömmel fogadta volna, és a parton türelmesen várakozó sporikat is ide sorolhatjuk. Az eső elálltával a végsőkig kitartó rendezőség tett egy gyenge próbálkozást a történet megmentésére, de nem rajtuk múlott, ugyanis a felhőkkel együtt az ígéretes szél is elillant, úgyhogy ez a nap is ment a levesbe. 

Összességében hat futamot beírhattak maguknak a versenyzők és aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy elmúlt ötven, emellett nem fél a finn dingitől, az még két napig összemérheti erejét, tudását és leginkább agárdi helyismeretét a többiekkel. 


A pénteki napról készült összefoglalót itt láthatjátok.