ITTHON

Kalóz Országos Bajnokság

Olimpikonok és America’s Cup csapattagok. Több hajóosztályban is otthonosan mozgó, a nemzetközi mezőnyben is eredményes „allrund” vitorlázók. Különböző hajóosztályokban, a mezőny több mint fele Magyar Bajnok. Négy nemzet 80 versenyzője vett részt a Balatonfüreden rendezett Bajnokságon. Az ASE vitorlás szakosztálya első ízben látott vendégül ilyen rangos, nagy nevekkel tűzdelt mezőnyt.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12410-kaloz-magyar-bajnoksag-2019

Eredmények a cikk alján


Procelero Kupa

Csopakon rendeztek a 420-as hajóosztálynak ranglista versenyt.

Eredmények a cikk alján


Nádas kupa

Az O'Neill Nádas Kupa, az új, még nem annyira tapasztalt vitorlázók versenysorozata ezúttal Alsóörsön járt a Balatoni Yacht Club rendezésében. Az eseményt Ferenczy Gábor Alsóörs alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével. A versenyre 103 versenyző nevezett, ebből 81 Optiist hajóegység 8 RS Feva egység és három 420-as egység.

Eredmények a cikk alján


Füred Kupa OD Trophy

A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenyére augusztus második hétvégéjén került sor. Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett. Az A pálya felelős rendezője Igali Csilla, a B pályáé Böröcz Berta volt. Előbbin a J24, Scholtz22, Sudár Regatta és Elliott770, utóbbin az Asso, Melges24, X35, 8m osztályok versenyét vezényelték le. Az első versenynapon sajnos az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz – a kitartó várakozás ellenére a szombati nap teljes szélcsendben telt, nem sikerült futamot rendezni.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12423-fured-odt-kupa-beszamolo

Eredmények a cikk alján 


Svert Kupa

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12421-svert-kupa-2019-eredmenyek-es-minden-egyeb-ami-tortent

Eredmények a lap alján


BAHART Regatta IV. forduló

Szombaton ismét új nevezési csúccsal 79 (ami pontosan 8 hajóval több mint egy hónapja) egység rajtolt Balatonlelle előtti vízterületen, ezzel immár egymás után két alkalommal is megdőlt egy 7 éves periódus nevezési rekordja. A másik idei csúcs az ismét zöld lobogós (nagy pálya) vitorlázása volt, így ismét egy hosszú körön versenghettek a hajók.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12420-bahart-regatta-2019-iv-fordulo-balatonlelle


Zugvogel Flottabajnokság

A pénteki kormányos megbeszélés előtt kilenc egység nevezett az idei bajnokságra. Az látszott, hogy fázni nem nagyon fognak, sőt ahogy jön a hétvége egyre melegebb lesz. A szél kicsit kérdéses volt, de az időjárás végül kegyes volt a mezőnyhöz. Pénteken két, inkább taktikus futamot sikerült tartani a nagytisztáson, 5-8 csomós dél-nyugati szélben, szombaton délire fordult és kicsit erősödött, három futamot vitorláztak.

A “vándormadarak” cirkálósan túl vannak vitorlázva, ezért 10-15 csomós szélben érzik igazán jól magukat, és már ekkor csúcssebességre képesek. Vasárnap igazán sportos szél érkezett, északira fordult, és olykor 20 csomó feletti befújásokkal tette izgalmasabbá a két utolsó futamot.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12422-3-nap-alatt-7-futam-a-zugvogel-flottabajnoksagon


VIII. Mária Kupa

Nagyon örültünk, hogy a közelben megrendezett Bahart Regatta mellett is rekord számú sporttárs érkezett a versenyre. Péntek este kitehettük volna a „MEGTELT” táblát a kikötőre, hiszen a Keszthely, Gyenesdiás, Fonyód, Fenyves kikötőiből érkező hajók és természetesen a Balatonmáriafürdői „lokálpatrióták” teljesen megtöltötték a kikötői helyeket.  Több éves munkája fekszik ebben az egyesületnek, hogy ezt a létszámot megmozgatta és lehetőséget biztosított a „vásznak összemérésére”. Keszthelyi segítséget kaptunk a rendezésben, ezúton is köszönet érte Kaiser Miklósnak és feleségének valamint Tompos Kálmánnak, aki maga is elindult a versenyen!

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12425-balatonmariafurdoi-tvse-kupa-beszamolo


KÜLFÖLD

470-es Világbajnokság, Enoshima, Japán

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, a legeredményesebb magyar 470-es versenyző párosunk, olimpiai kvótáért szállt vízre Enoshimában a világbajnokságon. A World Sailing 186 tagot számláló 470-es világranglistáján 2018 tavasza óta, stabilan az első 25-ben szerepelő párosnak ezúttal nem sikerült az indulási jog megszerzése, de van még egy lehetőségük jövőre Genovában.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12418-enoshima-edzoi-helyzetertekeles

https://porthole.hu/cikk/12416-enoshima---utolso-felvonas

https://porthole.hu/cikk/12414-470-es-vb-elesedik-a-kuzdelem-enoshimaban

https://porthole.hu/cikk/12413-gyapjasek-tovabbra-is-az-elso-tizben-a-470-es-vilagbajnoksagon

https://porthole.hu/cikk/12412-magyar-futamgyozelem-a-470-es-vebe-masodik-napjan


29er Világbajnokság Gdynia, Lengyelország

„Örülünk” – mondta egyöntetűen Jeney Máté, De Jonghe Arthur és edzőjük Goszleth Marcell a Gdyniában rendezett 29er világbajnokság könnyűnek egyáltalán nem nevezhető zárónapja után. Az SVE fiataljai 175 hajó közül a 8. helyen végeztek a vébén, tehát bőven van is miért örülni. Akkor is, ha Jeney Máté szerint az előttük végzettek közül „két hajó verhető” volt.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12411-kituno-magyar-siker-a-29er-veben-8-a-jeney-de-jonghe-kettos

https://porthole.hu/cikk/12408-29er-vb-jeneyek-a-13-helyen

https://porthole.hu/cikk/12406-jeneyek-a-4helyen-zartak-a-selejtezoket-gdyniaban


Forrás: Hunsail.hu, Porthole.hu, BYC.hu, svertkupa.hu

Fotó: Cserta Gábor, Szántó Áron, Fazekas János, Döme Tamás, Katamarán Suli, 420-as Osztályszövetség

 A Körkapcsolás híreit a KWINDOO vitorlásverseny rendező és nyomkövető alkalmazás támogatásával hozzuk el.