A Svert Kupákra idén a szombati munkanap ellenére több mint 170 hajó nevezett, amely ugyan nem újabb rekord, de a tradíciós hagyományt követve az augusztus 12-hez legközelebb eső hétvégi rajtolással szép szám annak ellenére, hogy idén nem munkaszüneti napra esik a verseny. Külön öröm, hogy a Svert Kupákon rajtol a hazai versenyeken legnagyobb számú JOLLE 25-ös hajóosztályi létszám, hiszen e hajók a Balaton egyik legrégebbi tradicionális egytestű jolle hajóiból áll. Ezenkívül idén szintén a legnagyobb számú 50 cm vízben is navigálni képes svertes kéttestű (katamarán) hajóhad indult útjára, míg a Flaar 18 házi bajnokság is velünk rajtolt. Az ünnepélyes díjátadót tradicionálisan a közös versenyzői vacsora követte, ahol közel négyszáz versenyző vett részt.

A Svert Kupáknak köszönhetően mostanra Zamárdi városa a hazai vitorlás élet meghatározó Balaton parti városai közé tartozik, amelyből kifolyólag az város önkormányzata is nagy lépésre szánta el magát. Ezt Csákovics Gyula polgármester az ünnepélyes díjátadón jelentette be. Nevezetesen azt, hogy az önkormányzati kishajós kikötő hamarosan fejlesztésre kerül, így nem csak környezetbarát módon korszerűbb lesz, hanem nagyobb számú jolle és elektromos hajók befogadására is alkalmassá válik. Amellett, hogy a város egy új szép fejlesztéssel bővül, hiszen a vízparti városok meghatározó eleme mindenhol a kikötői élet hangulata, külön öröm számunkra, hogy a fejlesztés terve a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai támogatását is élvezi. A modern kikötő tehát, nem csak a város turisztikai életét pezsdíti majd, hanem a Svert Kupákon kívül más általunk tervezett versenyeknek is otthont tud majd biztosítani.

A VERSENYEK EREDMÉNYLISTÁI* ITT TEKINTHETŐEK MEG.

*Az MVSZ JOLLE 25 Ranglista verseny a listában később javításra kerül, nevezetesen az MVSZ vihar rendszerének adminisztrációs hibája okán a harmadik helyezett nem az Orion legénysége, hanem az Offroad legénysége. Az MVSZ az Offroad versenyengedélyének technikai akadályát 2019. augusztus 12.-én elhárította, így a ranglista verseny Svert Kupa -MVSZ eredmény lista e szerint módosításra kerül. A Orion a 4. lett így értelemszerűen, míg mindenki más a ranglista eredményekben eggyel hátrébb került. A többi eredménylista amely MVSZ viharrendszerétől független (azaz DELL  túraverseny és Ifjusági túraverseny)  természetesen változatlan.

 

Címlap fotó, Döme Tamástól a 2019-es Svert Kupa 2019 madártávlatból.  Továbbá kérjük figyeljétek FB oldalainkat (pl ezt) , ahol rövidesen nagyszámban kerülnek fel fényképek és videiók a versenyekről.