Idén sem marad el a svertes hajók nagy balatoni találkozója és versengése, augusztus közepén – a hagyományoknak megfelelően – elrajtol a Svert Kupa Dell túraverseny és a Svert Kupa Ifjúsági túraverseny Zamárdiban.

A hatodik alkalommal megrendezett Dell túraverseny évről-évre egyre több vitorlázót vonz a Zamárdi menti vizekre, s úgy tűnik ez idén sem lesz másként, mert a szervezők elmondása alapján már most rekord számú online nevezés érkezett az augusztus 15-i regattára, több mint 100 egység jelentkezett. Sőt a korábban kisebb mezőnnyel rajtoló – idén harmadik alkalommal megrendezett – ifi túraversenyre is rengetegen neveztek már most online.

Az elektronikus előnevezés lezárultával még személyesen is lehet nevezni a Svert Kupa versenyeire, augusztus 14-én, péntek délután Zamárdiban (részletek a www.svertkupa.hu oldalon találhatóak). A verseny menete a korábban megszokott módon és pályákon zajlik, de a szervezők bejelentettek egy fontos változást: a legértékesebb tárgynyereményeket, a két nagy értékű Dell laptopot kisorsolják a verseny után tartott díjátadó végén az egyes hajóosztályok első helyezettjei közt. Természetesen ettől függetlenül a hajóosztályok, és az egy- és többtestű abszolút értékelés győztesei megkapják a már megszokott értékes nyereményeket. Meg persze a vastapsot a dobogón és a sporttársak elismerését.

Még néhány nap tehát és jön a Svert Kupa, az egy és többtestű svertes hajók balatoni ünnepe! Jó szelet!