Az elmúlt évek nehéz időszakot hoztak sok tekintetben, a még mindig köztünk élő világjárványra tekintettel természetesen mi is figyeljük a híreket, a jelenleg és esetleg jövőbeli hatályos előírásokat betartjuk a versenyek tekintetében. Az optimizmusunk „beérve” a versenyeket az eredeti időpontban tudjuk megrendezni. Az esélyegyenlőség jegyében találnak új tulajdonosukra 2021 –ben is az értékes DELL gépek. Tervezünk versenyzői vacsorát, reméljük, a járvány lehetővé teszi, hogy meg is tudjuk azt tartani.  Ezt Zamárdi egyik legjobb étterme a Tölgyfa séfje főzi nektek. Sőt velünk lesz (és a 18 év feletti versenyzőkkel) a hazai pálinkagyártás fenegyereke, Pach Gábor.  Zamárdi többszörös hazai és nemzetközi nyertes termékeivel, a Fenegyerek pálinkával és hazai viszonylatban is új terméke a Virgonc, amely az első magyar seltzer. Így, terveink szerint nem csak a vacsora lesz ízletes a díjátadó után. 

 

Rátérnénk az idei versenyeket érintő információkra!

VII. Svert Kupa 2021. augusztus 14.! A 92 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 7. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye. Az egyik legnagyobb történt változás a 2020-as évben, amelyet idén is megtartottunk! Ez a DELL által felajánlott rendkívül értékes egy és kéttestű fődíjakat érinti! A hagyományoknak megfelelően az abszolút győztesek külön értékelés alapján egy és kétestű értékes tárgynyereményeit továbbra is a DELL biztosítja, mint a verseny kezdetőktől kitartó - e tekintetben és termékeiben a megbízhatóságáról ismert – névszponzora. A DELL magyarországi disztribútorával a HRP Europe Kft. -vel együttműködve. A tavaly csavartunk egyet a szokásokon! A DELL által egy és kétestűek számára biztosított nagy értékű számítógépek nem az abszolút győztest illető fődíj lesz, hanem a legjobbak, legjobb lehetősége” elvet követve az önálló hajóosztályok legjobbjai közül kerül „kisorsolásra” az ünnepélyes díjátadón!

 

Mit jelent ez?

Sokat agyaltunk azon, hogy tudjuk megőrizni a Svert Kupa amatőr jellegét és hangulatát, amelyen nem csak profi vitorlázók, hanem amatőrök is szívesen versenyeznek. Ez eddig évről évre sikerült. Ugyanakkor mindenki teljesítményének, vitorlás tudásának szeretnénk egyenlő eséllyel biztosítani, hogy fődíj számára is elérhető legyen. Hiszen az emberek tudását, szakértelmét a vitorlázáshoz, annak szeretetéhez tiszteletéhez nem az határozza meg kinek milyen típusú hajója van. Az csak a technikai rész, amelyet szeretnénk, ha egészséges egyensúlyban maradna a jövőben a vitorlázáshoz szükséges embert technikával, tudással

Tehát az idei évben az abszolút győztesek egy és kétestű különértékelt DELL tárgynyereménye és az hajóosztályonkénti értékelés más szponzoraink által biztosított tárgynyereményekkel is megmarad. A DELL két ultrabookját viszont az önálló hajóosztályok első helyezettjei közt fogjuk kisorsolni a helyszínen, az egy és kétestű hajosztályokat egyelőre továbbra - ebben is - is külön értékelve. Ezzel minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért A versenyek kiírásait utasításait hamarosan közzé tesszük részletesen a szokásos www.svertkupa.hu oldalunkon és a fenti változás az ifjúsági versenyt nem érinti, annak továbbra is DELL abszolút nyertes tárgyi díjazása lesz.

 

Preferált online nevezés és nevezési tudni valók, helyszíni nevezés csak a verseny előtti napon lesz!

Az online nevezés a www.svertkupa.hu oldalon fog történi a nevezés továbbra is csak a a befizetett nevezési díjjal érvényes. Online nevezni 2021. augusztus 02- augusztus 08 közt lehet majd, a Wellis Magyarország támogatja az online nevezésünket így az online nevezők kis plusz meglepetésekre számíthatnak azon felül, hogy az online nevezési kedvezmény is megmarad., természetesen csak az átutalással határidőre befizetett nevezés az érvényes idén is és a www.svertkupa.hu , oldalunkon keresztül lehetséges a Totelnek köszönhetően.  Nevezési díjak maradnak a hazai vitorlásversenyek közt alsókategóriában, a helyszíni nevezés estén 5500 Ft/fő. Online nevezés esetén 4500 Ft/fő. Az igazoltan 2011.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % nevezési díjat fizetnek. Ifjúsági versenyen helyszíni nevezés estén 4000 ft/fő. Online nevezés esetén 3000 ft/fő. Az ifjúsági versenyzőknek (és minden 18 év alattinak, aki önállóan indul) szülői beleegyező nyilatkozatot kell a nevezéshez csatolnia. (Sablon ehhez kérhető: svertkupa@gmail.com) Tájékoztatnánk mindenkit előre, hogy a versenyzői vacsorán csak versenyre nevezett személy vehet részt térítésmentesen, amennyiben hozzátartozó szeretne jönni arra külön étkezési jegyet kell vásárolni ez kedvezményesen is 2500 HUf/fő és az online nevezéssel egyidőben legkésőbb augusztus 08-ig kell megigényelni/megvenni. Bővebb infó svertkupa@gmail.com  

A nevezési csomagok átvétele személyesen történik illetve egy személyes nevezési napot 2021. augusztus 13-án, pénteken tartunk, és tervezünk egy külön nevezési csomag átvételi napot az online nevezőknek, a torlódás elkerülése miatt. Ennek részleteit a nevezési visszaigazolásban legkésőbb megadjuk VISZONT MINDENKIT KÉRÜNK, hogy a nevezési csomagért és a nevezéshez is egyénileg a felelős személy érkezzen! Azaz adott hajó nevezési csomagját is egy ember/hajó vegye át és a helyszíni nevezésen is egy – a felelős és aláírásra jogosult – személy vegyen részt. Nem kérünk sportorvosi igazolást, de közösségi esemény saját felelősségre csakis egészséges állapotban jelenjetek meg! Ezt köszönjük!

A 2021. évben szervezők, ha tudnak ingyenes vendéghelyet, azt biztosan csak indokolt és nagyon korlátozott  (!!!) számban lesz elérhető csak és kizárólag előzetes regisztrációt és annak visszaigazolását követően!! Ingyenes vitorlás tárolói hely viszont idén sem leszIngyenes sólyázás természetesen mindenki számra adott két sólyahelyen is. Ez utóbbi esetében sajnos a díjátadóhoz szükséges teljes helyigényünkön felül a korábbi évek pár versenyzőt érintő tapasztalatai és ebből származó konfliktusok is a járványtól és adott helyzettől függetlenül ennek újragondolására ösztökéltek volna bennünket. Parkolni a kikötő 50-200 méteres távolságában lévő fizetős parkolóban lehet továbbra is Zamárdi hatályos parkolási rendje és díjszabása szerint lehetséges. A megértést köszönjük! Biztosan megtartjuk tehát a versenyek lebonyolításán kívül a szponzorációk által biztosított értékes és szokatlanul széleskörű díjazásokat, az online nevezést, az ünnepélyes díjátadót és a jó hangulatot! Természetesen a hajók le sólyázására is lesz lehetőség továbbra is a helyszínen.

 

DÍJAK, DÍJÁTADÓ és egyebek

Az ünnepélyes díjátadót megtartjuk 14-én 19.00 órától.  A jelenleg hatályos járványügyi szabályok szerint versenyzőknek nem kell a védettségi kártya a versenyhez és a rendezvényterületre történő belépéshez és a vacsorához, a hozzátartozóknak 500 fő felett kellhet, így kérünk, azért erre számítsanak az érintettek.  Természetesen ez még törvényileg változhat eddig.   A versenyzői vacsorát idén már megtervezzük tartani, ahogy korábban írtuk, de a folyton változó járványügyi szabályozások miatt erről még később adnánk biztos hírt. Annál is, inkább mert a vacsora és annak csatolt költségei jelentősen befolyásolják a verseny szervezési költségeket, így nyilván a nevezési díjakat is.

 

Egytestű és a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt talál gazdára a DELL tárgydíja. Azaz az előző évhez hasonlóan az esélyegyenlőség jegyében nem az abszolút nyertesek kapják alanyi jogon a legértékesebb tárgyi díjazást. Egytestű önálló első helyezettjei közt a DELL XPS 13 legújabb fejlesztése, míg a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt a Dell G15 játékra tervezett laptopja talál új felhasználójára. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek ez természetesen a DELL értékes tárgyi díjazása mellett megmarad. A Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. 2021-ben 2 db Gaming hátizsák is jár hozzá. A termékekről és azok garanciájáról a DELL kiemelt disztribútora a HRP Európa Kft gondoskodik a versenyzők felé, míg a önálló hajóosztályok és különdíjak esetében a tárgyi díjazásról a versenyek többi szponzora gondoskodik. 2021-ben velünk tart a Wellis Magyarország Zrt is, és a Wellensteyn Magyarország Kft is.

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és az önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el. A 2019-es évben töretlen nevezési kedvel zajlottak a túraversenyek, míg a 2020-as év a járvány befolyásolta, így a részvétel ugyan magas volt, de a távolság tartás jegyében a versenyzői vacsorát nem tartottuk meg, hanem az ünnepélyes díjátadó területét növeltük. A 2021-es évben a járvány még mindig velünk van, szerencsére a Svert Kupa a jelenlegi járványügyileg hatályos előírások alapján megtartható. Zamárdi kikötő infrastruktúrájának még mindig fennálló hiányosságit anyagi lehetőségeinken belül igyekszünk idén is megoldani, hogy legyen vendéghely a – kizárólag – a messzebbről érkező és parton nem tárolható hajóknak, illetve a versenyre kifutó hajók felszereléséhez.  

A VII. Svert Kupa – DELL túraverseny 2021. augusztus 14-én bont vitorlát Zamárdiban, csak úgy, mint a külön pályán és versenyben rajtoló Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny. Idén veletek, ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

 

Verseny szervezői  e-mail, itt tehettek fel kérdéseket is: svertkupa@gmail.com

Figyeljétek a Svert Kupa versenykiírást és utasítást, online nevezést stb. is kezelő weboldalát a www.svertkupa.hu oldalt és Fb főoldalunkat, és esemény oldalainkat ITT és ifjúságit ITT és vitorlás csoportunkat!  Hamarosan jelentkezünk további részletekkel és találkozzunk is augusztusban, Zamárdiban a Svert Kupán! 

 

Üdvözlettel a szervezők

www.svertkupa.hu