Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Utána következett az Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, a harmadik pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital lett. Végül 269 hajó ért be a szombat reggel 9-es limitidőn belül. Utolsónak a Sunset. 

A verseny a sportszerűség Kékszalagja lett. Önmagában azért, mert szél az nem nagyon volt, ennek ellenére a vitorlázók a végletekig kitartottak. Sok hajó még akkor is vitorlázott, amikor már jó esély volt arra, hogy nem érnek be határidőre. Nem beszélve arról, hogy sokan még a határidő lejárta után is elmentek a célterületig. 

Idén az MVSZ a bójavételeket is regisztrálta, ezeket és az eredményeket itt lehet megtekinteni.

Jöjjenek először a videók:











A Kékszalag résztvevőinek beszámolói következnek:

A Racing Django kormányosa, Petrányi Zoltán nyilatkozott a győzelemről:

A Kékszalag abszolút második helyezettje az MKB Extreme Sailing Team lett. 

A harmadik helyezett a Prevital lett, Litkey Farkas itt írta le érzéseit a versenyről:

Itt olvashatjátok a New Black Jack beszámolóját:



Az 5. helyen a többtestű hajók között az egytestű Raffica futott be, teljesítményük az egész évben bámulatos, hiszen a nagy külföldi tókerülőket is nyerték idáig:



https://porthole.hu/cikk/12388-a-raffica-sailing-team-nyerte-a-kekszalagot-az-egytestuek-kategoriajaban


Persze nem mindenkinek ért véget a verseny 15 óra vitorlázás után. A mezőny nagyobbik fele sosem futott be. Szombat reggel 9-kor utolsó hajóként a Sunset fejezte be a versenyt, őket az abszolút első Racing Django csapata köszöntötte nagyon sportszerű módon, pezsgővel :)



Akik viszont elnéztek Tihany irányába, azokat ez a kép fogadta: Hajók, melyek hiába siettek, nem értek be időben.


És voltak olyanok, akik vissza se értek a keleti medencébe, pedig mindent megpróbáltak, ahogy az a Vino-bá 2.0 beszámolójából is kiderül.



https://porthole.hu/cikk/12389-48-ora---beszamolo-a-vino-ba-20-kapitanyatol.


Nyomkövetés

A verseny alatt a Kwindoo nyomkövetőjét kellett használni, de sajnos nem mindent sikerült úgy, ahogyan azt a Kwindoo-nál eltervezték:

Az egész verseny természetesen itt újranézhető!


Fotók

A Kékszalagon rengeteg fotó készült, a Porthole szerkesztősége próbált minél több résztvevőt lefotózni, nem csak a mezőny elejét, ezeket a képeket itt találjátok:

https://www.facebook.com/pg/portholeportal/photos/?tab=album&album_id=10157315683703972

https://www.facebook.com/pg/portholeportal/photos/?tab=album&album_id=10157315705313972

https://www.facebook.com/pg/portholeportal/photos/?tab=album&album_id=10157315723128972


Kékszalag Percről Percre

Ha pedig érdekelnek a Kékszalag hírei percről percre utólag is, kapcsolódjatok be a Kékszalag - közvetítés percről percre csoportba. Itt megtalálhatjátok a versenyzők által feltöltött képeket, videókat és a Kékszalag hivatalos híreit is.

Ne felejtsétek el, hogy július 31-ig lehet beküldeni a Kékszalag alatt készült videókat, melyekkel értékes díjakat nyerhettek:

 

Forrás: Kékszalag.hu, Porthole.hu

Fotó: Porthole, Török Brigi, MVSZ, Kolmann András, Cserta Gábor, Szántó Áron