ITTHON

NAU370RUN OB

2019. évi NAU370RUN Országos Bajnokság mérföldkőnek tekinthető az osztály történetében, amiből az osztály és résztvevők önmaguk is újabb erőt és motivációt meríthetnek a jövőre vonatkozóan. A futamok nagy részében másodpercek döntöttek a helyezésekről, a pályajelek körüli zónákban elképesztően szoros párharcok alakultak a csapatok között, a befutókban gyakran „célfotók” döntöttek. A mezőny felkészültségét mutatta, hogy a csapatok legénységei gyakorlatilag alig vétettek manőver hibát az OB alatt, minden futamban izgalmas és változatos helycserék mutatták a valós küzdelmeket. Az utolsó futamig nyílt verseny zajlott a dobogós helyekért és a kiegyenlített küzdelmet alátámasztva hat egység szerzett futamgyőzelmet a versenyen.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12479-nau370run-ob-osszefoglalo

Eredmények a lap alján!


Cruiser OB

Balatonföldváron rendezték meg a Cruiser osztály első Magyar Bajnokságát szeptember 5-8 között, melyen végül 8 hajó állt rajthoz. 

A végeredmény:

  1. Triton
  2. Kispanda
  3. Offroad

Részletek:

http://compassmagazin.hu/hazai/foodtesthu-cruiser-magyar-bajnoksag-avagy-ki-nyeri-a-teaskannat-5067/

Eredmények a lap alján!


Laser Európa Kupa

Három versenynap alatt, két alkalommal sikerült futamokat rendezni a Laser Európa Kupa sorozat magyarországi állomásán, a BYC-ben. Tizenhárom nemzet, közel száz vitorlázója érkezett Balatonfüredre, hogy összemérje tudását a trükkös balatoni körülmények között. A verseny első napját halasztással kellett indítani - derül ki a rendező klub, a BYC beszámolójából. A péntek reggel 9 órai megnyitót követően körülbelül másfél órát kellett a parton várakoznia a mezőnynek. Végül bíztatóan kezdett épülni a keleti szél, így a versenyrendezőség a vízre szállás mellett döntött. A laser standard és radiál osztályok tiszta rajtokat követően, enyhén gyengülő szélben, de sikeresen teljesítették az első, és aznapi utolsó futamot. A standard mezőnyt a Vadnai testvérek uralták, végig magabiztos vezetés mellett végül Vadnai Benjamin futott be elsőként.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12476-4-futam-jott-ossze-a-laser-europa-kupan


Junior Balaton Kupa V.

Eredmények a lap alján!


Nádas Kupa

A regattát halasztással voltunk kénytelenek kezdeni a heves eső és a szél hiánya miatt. Szerencsénkre másfél, két óra várakozást követően az eső elállt, és a szél is feltámadt. Végül a változékony keleti szélben 3 futamot sikerült rendeznie a versenyrendezőségnek, melyek végére a szél ugyan elállt, de a nap legalább kisütött. A második napon sajnos az időjárás ismét kibabrált velünk, ezért nem volt lehetőségünk vízre szállni, ami azt eredményezte, hogy a verseny végeredménye 3 futamból tevődött össze kieső futam nélkül.

Részletek:

https://byc.hu/jol-vitorlaztunk-a-sullo-kupan

Eredmények a lap alján!


Star, FD, Katamarán Flottabajnokság

Eredmények a lap alján!


70es Cirkáló OB

Idén a TVSK ábrahámhegyi Jégmadár kikötője látta vendégül és rendezte meg a 70-es cirkálók bajnokságát. Hét egység szerepelt a nevezési listán és mindegyikük rajthoz is állt csaknem minden futamban. A Krajcár a bajnokság harmadik napján sérülés miatt nem teljesített minden futamot, így ők azon a napon egy futamot DNF-fel, egyet pedig DNC-vel zártak. A verseny utolsó napján, vasárnap ugyanis alkalmas szél híján nem tudott futamot rendezni a Szalai László vezette rendező csapat.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12477-az-irokez-nyerte-a-70-es-cirkalo-bajnoksagot

Eredmények a lap alján!


Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny

Szeptember 14-én került megrendezésre a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny DOQdrive Nagydíj, melyen 200-nál is több hajó rajtolt el. Tökéletes vitorlázóidő volt, sütött a nap és a szokásos limányos Sajkodi bójavételtől eltekintve gyönyörűen fújt a szél is. Abszolútban első a Principessa lett. 

Képeket innen lehet letölteni:

https://hunsail.photoshelter.com/gallery-collection/Felsziget-kerul-Szechenyi-Istvan-Emlekverseny-2019/C0000vNreShRkB5Y

A letöltéshez szükséges password: foto2019

Eredmények a lap alján


Külföld

Centomiglia

A Raffica Sailing Team nem is zárhatta volna ennél sikeresebben az idei vitorlásszezont, ugyanis a 69. Centomiglián aratott győzelmet a hétvégén. A Garda-tónál elért első helyezés az egytestűek kategóriájában már önmagában is szép eredmény, a csapat azonban történelmet írt azzal, hogy mind a négy rangos európai tókerülő versenyt megnyerte ebben az évben. A magyar csapat évek óta részt vesz és jól teljesít az 1951 óta megrendezett olaszországi tókerülőn, többször meg is nyerték a versenyt. Király Zsolt kormányos szerint az idei megmérettetés első szakaszát kifejezetten erős szél kísérte, a tó északi részén két foileres hajó, majd egy Farr 11-es billenthető kílles versenyhajó volt az ellenfelük.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12467-a-raffica-sailing-team-negy-rangos-tokerulo-gyozelemmel-zarja-az-idei-szezont

A versenyt itt tudjátok újranézni!

https://www.kwindoo.com/tracking/6501-centomiglia-69th?race_id=9632&timestamp=1567837800


Finn Masters Európa Bajnokság

Négy magyar versenyző állt rajthoz az észak-németországi Schwerinben az idei finn dinghy masters Európa-bajnokságon, a 40 feletti finnesek kontinensbajnokságán az 1988-as olimpikon Székely Antal, az 1992-es olimpiai csapat tagja, Sipos Péter, Rutai István és Stadler Csaba nevezett. Székely Antal a grand grand masters kategóriában a 2., összetettben pedig a 13. helyen végzett Schwerinben a szombaton végződött finn masters Európa-bajnokságon. Az utolsó futamban a 2. helyen ért célba a magyar finnes.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12474-magyar-ezusterem-a-finn-masters-eb-n


Fotók: Varga Zsolt, Török Brigi, Robert Deaves, Antal Gábor

Forrás: Nau370RUN osztály, Compassmagazin.hu, hunsail.hu, Principessa Sailing Team, Spartacus.hu, byc.hu

 A Körkapcsolás híreit a KWINDOO vitorlásverseny rendező és nyomkövető alkalmazás támogatásával hozzuk el.