Kezdjük a sort az Összevont Cirkáló Magyar Bajnoksággal. A szél annyira nem kedvezett a szeptember első hétvégéjén megrendezett versenyeknek, a cirkálóknak is csak négy futam fért bele. A verseny nyertese a Talizmán lett, a bajnoksági sorozatot a Nemere II. nyerte. A Dolfin OB-n hat futam teljesült, ahol megvédte bajnoki címét Seres Péter és a Suppi.

A Laser és 420 OB-nak szintén nem volt nagy szerencséje a széllel Füreden, a BYC-ben. Éppen érvényes lett a bajnokság a megrendezett 3 futammal, ami alatt a sok szélcsend mellett egy jó kis vihar is belefért. Ez a vihar elkapta a Melges24 és 8m OD bajnokság mezőnyét Alsóörsön is, amiről Cserta Gábor készített remek fotókat.

Szintén nem volt sok futam a Kalóz Bajnokságon, amin idén Litkey Farkas is elindult – akit el is kaptunk egy rövid interjúra a helyszínen.

Az elmúlt hétvégén az Asso99 osztálynak volt bajnoksága a Kerekedben, Csopakon. A versenyt a Fantomasso nyerte, 6 futam alapján. Balatonfüreden zajlott a Nádas Kupa utolsó fordulója, a Süllő Kupa, 105 versenyzővel! Fantasztikus szám ez, ami szép kilátásokat mutat az utánpótlás-nevelés területén. A Bahart Regatta utolsó fordulója is véget ért, Balatonbogláron. Bár szombaton az erős szél miatt parti halasztással indult a rendezvény, végül sikerrel zárult!

Nemzetközi vizeken

A Garda-tavon megrendezett J24 VB-n több magyar hajó is elindult. A legjobb helyen közülük végül a Tomai Balázs kormányozta J Bond végzett, de az első húszon belül, 18. helyen zárt a Rauschenberger Miklós kormányozta El Nino is. Rausch és csapattársai közül Litkey Balmaz és Pécsváradi Ákos a következő héten is a Gardára látogatott, hogy Riccardo és Lorenzo Toninivel, valamint Roberto Benematival kiegészülve végül a THE RED Team Quantum Hungary Extreme 40 katamaránnal megnyerje a garda-tavi tókerülőt, a Centomigliát!

Jelenleg is zajlik Enoshimában a világkupa sorozat új fordulójának versenye, ahol Érdi Márinak és a Vadnai fivéreknek szurkolhatunk. A második napon Mári aratott is egy futamgyőzelmet! Drukkoljunk nekik továbbra is!

Jön!

Pénteken rajtol Földváron a Star és Repülő Hollandi Flottabajnokság, ugyanitt, a Spartacus VE-ben pedig az X-35 OB. Szintén a Spartacus által rendezve, de Tihanyban megtartva holnap indul a 470 Országos Bajnokság.  

Szombaton 10 órakor rajtol a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny. Tavaly 209 hajó indult a versenyen, vajon idén megdől ez a rekord? Ha valaki szeretné, nyomon követheti magát vagy versenyző barátait a KWINDOO nyomkövetőrendszerén keresztül! Fonyódon rendezik a Fonyód Kupát rendeznek a hétvégén, a Kalózoknak pedig a 47.VVT-t a füredi Koloska kikötőben. Kenesén a Kenese Marina-Portban folytatódik a szakági regatták sora, pénteken-szombaton jön az Ingatlan Regatta.

Két hét múlva, szeptember 20-23. között startol a Finn Dingi OB Tihanyban, a THE-ben, az Audi J/24 OB Alsóörsön, a Balatoni Yacht Club 1912 rendezésében és a Bavaria 32 OB Lellén, a Karsailing VSE rendezésében. Hétvégén pedig megrendezik a vitorlázók őszi hajós fesztiválját, a Szüreti Regattát. A két napos túraverseny Badacsonyig majd vissza a szeptember végi Balatonon általában felejthetetlen élmény!

Forrás: Hunsail, Porthole, Compass Magazin

Fotók: Török Brigi, Cserta Gábor, Kovalik Bercel, Kóczián Rita

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.