Rekordot döntött a Fertő tó: még sosem vitorláztak rajta egyszerre ennyien, egy hajóosztályban. Itt tartották ugyanis az Optimisteseknek a Decahlon Kupát, amire összesen 123 ifjú versenyző gyűlt össze.

Eközben a Balatont csúcshajók foglalták el: a Volvo High Tech Regattán a leggyorsabb egy- és többtestű hajók mérkőztek meg egymással Alsóör és Fenyves között – a vándorkupát végül a Team Black Jack, a Principessa és a Tantál vihette haza. Nem csak a verseny, a közvetítés is high tech volt, így rengeteg izgalmas fotót, videót találhatunk az eseményről.

Balatonlellén az ügyvédek gyűltek össze a hétvégén a XIII. Herman Miller Kupára, ahol remek vízi és parti hangulatban telt az idő. Mesés vitorlázó időben, jó, de nehéz szélben zajlott a II. PÖFF Trophy, ahol Aeolos, Newcat és Twincat hajóknak rendezett versenyt a PÖFF SE.

Nemzetközi sikereket is szállítottak a héten magyar vitorlázók, például a Gyapjas testvérek, akik csodálatos versenyzéssel szerezték meg végül az ezüstérmet a portugál Sesimbrában, a 470 junior EB-n. Valamint véget ért a Laser 4.7 VB is Gdyniában, ahol Kovács Attila, az MVM SE versenyzője érte el a legjobb eredményt.

Jön!

Hagyományosan a Fehér Szalaggal indul a Kékszalag fesztivál, ami e héten szombaton kerül megrendezésre. Másnap jön a BYC szervezte Horváth Boldizsár Emlékverseny, de azért ezeken kívül az utánpótlásnak is lesz hol versenyeznie a hétvégén.

A kezdő vitorlázók Optimistben, 420-ban, RS Fevában vehetnek részt a Nádas Kupa következő fordulóján, a Harcsa Kupán. A Spartacus Kupa a 29er osztálynak ranglista verseny, az olimpiai osztályok pedig Tihanyban állnak rajthoz a THE Olympic Regattán.


Forrás: hunsail.hu, porthole.hu, compassmagazin.hu, spartacus.hu

Fotó: Fertő-tavi Vitorlás Szövetség, Cserta Gábor / VHTR, MVM SE Facebook oldal, Luis Fraguas / 470 Junior EB, Szántó Áron / MVSz

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatja.