Hejőkeresztúron rendezték meg az Expert FPS Kupát Kalózok részére. Az előző héten az Ezüst Szalagon Kalózzal végig verető Gerő András és Ildikó ezen is részt vett!

A Kereked Klasszikus Kupa igazán látványos verseny a rengeteg gyönyörű hajóval, ezért túl sok szót nem is vesztegetnénk rá, a videó magáért beszél!

Bár már két hete történt, még adósok vagyunk azzal a hírrel, hogy kik lettek idén a Laser flottabajnokok. Változékony, taktikus szélben versenyzett egymással 28 Laser 4.7, 21 Laser Radial és 5 Laser Standard az MVM SE-ben.

Hétvégén rendezték az F. W. Raiffeisen Private Banking Kupát a Spartacus VE-ben, aminek eredményei meg is érkeztek.

A Bahart Regatta III., alsóörsi fordulóján 43 hajó sorakozott fel a rajtvonalon, és versenyezte végig a hétvégét élénk szélben.

E héten a külföldi sikerekből is kijutott fiatal vitorlázóink számára.

Friss és ropogós hír a portugál Sesimbrából, hogy a 470 Junior Európa-bajnokságon a Gyapjas Balázs – Gyapjas Zsombor páros megszerezte első világverseny érmét, ráadásul rögtön egy ezüstöt! A fiúk a verseny első napjától a 3. helyen álltak összetettben, a két izraeli egység mögött, azonban tegnap sikerült átvenniük az egyik helyét, a mai éremfutamban pedig megvédték második helyüket! Gratulálunk nekik!

Vadnai Jonatán 4. helyet ért el az U21 Világbajnokságon, Gdyniában, amivel befejeződött junior pályafutása. Következő úticélja már Aarhaus, ahol a kvótaszerző felnőtt világbajnokság vár rá.

Múlt héten ért haza az Optimist válogatott Hágából, ahol a Volvo Ocean Race aktuális befutójának megtekintése mellett az Optimist EB-n szerepeltek nagy sikerekkel.

Jön!

A hétvégén kerül megrendezésre a Balaton leglátványosabb vitorlásversenye, a Volvo High Tech Regatta, ahol a leggyorsabb egy- és többtestű hajók mérkőznek meg partközeli, izgalmas pályafutamokon és egy gyorsasági túrafutamon. Tracking, élő közvetítés, videók minden mennyiségben!

A Decathlon Kupa fertő-tavi ranglistaverseny vár az Optimist osztályra péntektől vasárnapig. Várhatóan idén is több mint 100 kis hajó gyűlik össze! Agárdon is verseny lesz, a Sirály Vízi SC rendezi meg a Sirláy Kalóz Kupát.

A Balatonon sem fogunk unatkozni: ha a csúcshajók nem elegek, esetleg mi is versenyeznénk, de nincs ehhez szükséges hajónk, még mindig elindulhatunk a XIII. Herman Miller Ügyvéd Kupán Balatonlellén, a Földvári Regatták második fordulóján – sosem fogjuk kitalálni -, Földváron, vagy a Balatonfüredről rajtoló 8. Kelet-Nyugat Kupán. A legkisebbeket várja a II. PÖFF Trophy Balatonudvariban!

Forrás: Porthole, Hunsail, Spartacus VE, Gyapjas 470 Sailing Team FB

Fotó: Hunsail, Cserta Gábor / Volvo High Tech Regatta, Luis Fraguas / 470 Junior EB, Bahart Regatta, F. Tóth Gábor, Borsod Online

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.