A Fertő Bajnokságon Optimist és Finn osztályban indulhattak a versenyzők – a szombati kifújt szél után vasárnap már nem volt ilyen szerencséjük. Hasonló időjárási helyzet volt a Balatonon is: legalábbis a Bahart Regatta lellei fordulóján a remek első nap után a második nap pályafutamai már nem jöttek össze. A Porthole médiahajója részt vett az eseményen! A Füred Kupa ODT szintén sikerrel zárult, az eredmények és fotók már elérhetők.

A Nádas Kupa következő fordulója az Újonc Bajnokság volt a Kerekedben. Nagy öröm, hogy a verseny a környezettudatosság jegyében zajlott. Mind az edzők, mind a versenyzők számára hasznos ötletekkel szolgált a rendezőség, hogy csökkentsék a verseny ökológiai lábnyomát.

Nemzetközi vizeken is több verseny zajlott az elmúlt héten. Természetesen az aarhusi kvótaszerző világbajnokság volt ezek közül a legfontosabb, ahol magyar vitorlázók megszerezték az első két olimpiai kvótát hazánknak: Berecz Zsombor, aki Finnben világbajnok is lett és Érdi Mári, aki összesítettben 8. lett. Emellett a Nacra 17-ben versenyző Virág Flórával és Molnár Dáviddal sikerült interjút készítenünk!

Ragyogóan szerepeltek a magyar 29er versenyzők Helsinkiben, az EB-n: a Jeney-De Jonghe páros 6. helyen végzett és az ezüstcsoport 2. helyét szerezte meg a Kocsis-Pavlik páros. Az Optimistesek a garda-tavi Ora Cup Orán bizonyíthattak, a serdülő kategóriában remek helyezések születtek: Kis-Szölgyémi Soma 6., Héder Benedek 8. lett!

Jön!

A közelgő hosszú hétvégén sem fogunk unatkozni. Jön például a Balaton egyik legszebb túraversenye, a Tihany-kör Dulin László Emlékverseny. 30-as cirkálók számára rendezik az Almádi Kupát, első nap pályafutamok, második nap túraverseny lesz. A szokásos kenesei Alkotmány Kupa – Tabu Kupa sem marad el szombaton, klasszikus fahajók és old timerek részére külön rajttal, túraversennyel. Szintén szombaton a másik medencében, Lellén is lesz túraverseny, a III. Lelle Kupa. A Karsailing VSE rendezi Yardstick hajók számára Lelle-Révfülöp-Szemes-Lelle útvonalon.

A szólóvitorlázóknak is kedvez a hétvége: négykezes tókerülő verseny jön a 8m Open osztálynak. Még egy izgalmas verseny lesz az időmérős alapon működő Agrolog Kupa YS és kisajók részére Keszthelyen.

Kalózoknak lesz verseny a füredi Koloska kikötőben, az Artesz Kupa, Csopakon pedig CSVI Kupa Utánpótlás verseny lesz az ifjúsági versenyzőknek. A kisebb tavakon is zajlik az élet: Agárdon Szent István Kupa várja az amatőr vitorlázókat, a Mályi-tavon a Justitia Kupa Kalóz, Finn, Laser, Laser 4.7 és Optimist hajók számára rendeznek pályaversenyt.

Forrás: BYC.hu, Spartacus.hu, Hunsail, Porthole

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.