Rögtön egy elmaradásunkkal kezdünk, a múlt szerdán befejeződött Asso 99 Európa Kupával, amit a BYC-ben rendeztek Füreden. Négy nap alatt hat futamot sikerült rendezni a versenyző 15 hajónak – az aranyérmet a Fantomasso szerezte meg Majthényi Szabolcs kormányzásával.

Történelmi pillanathoz ért az RS Feva utánpótlás osztály: idén először avattak magyar bajnokot. A KYK SE versenyzői, Kovács Herbert és Farkas Bence szerezték meg ezt a címet kiváló vitorlázással, hétből öt futamgyőzelemmel!

A Siófoki Vízügynél Beszédes József Emlékversenyt rendeztek trükkös, változó szélben, mindkét nap végül pályarövidítéssel.

A Széchenyi Regatta a Kalóz osztály számára verseny, amit a Fertő tavon tartottak a hétvégén. 15 hajó gyűlt össze, kellemes 1-3-as szelekben vitorlázták végig a futamokat, amit a parton barátságos hangulat és barbecuezás tett még tökéletesebbé.

A Tihanyi Hajó Egyletben rendezték meg a Timu Emlékversenyt csobogós 6 csomós szélben. A nagyhajók fedélzetén az egyesület utánpótlás csapata is ott vitorlázott Timu emlékére.

 

Jelenleg is zajlik

Aarhusban, Dániában versenyeznek most szerződéses sportolóink. Ez az első kvalifikációs verseny a tokiói olimpiára, és a magyarok több osztályban is esélyesek elcsípni egyet-egyet ezekből. A Gyapjas testvérek, Mári, Benji és Berecz Zsombor már az aranycsoportban versenyeznek! Szurkoljunk nekik, és a többi magyar egységnek még ezen a héten!

A Garda-tavon rendezik a Melges 24 Európa-bajnokságot, ahol az FGF Sailing Team, a Seven Five Nine, az I'm Free, a Hód és a Trinity magyar csapatok is indulnak - gondoljunk rájuk is, vagy éppen nézzük őket élőben, ugyanis a magyar fejlesztésű KWINDOO közvetíti a versenyt. 

Jelenleg is zajlik a 420 Csapatbajnokság Tihanyban. Első nap éppen vitorlázható szélben sikerült 6 rövid futamot megrendezni – a továbbiakban reméljük, több szél lesz!

 

Jön!

Vajon rekordot dönt a hétvégén a Svert Kupa? Könnyen lehet! Augusztus 11-12-i hétvégén három önálló vitorlásverseny lesz Zamárdiban. A IV. Svert Kupa- DELL túraverseny, a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny és az I. Svert Kupa – Ifjúsági túraverseny. Az 1929-es eredetű amatőr vitorlás versenyt 2015-ben éleszttették sikeresen újra a szervezők.

A Füred Kupa One Design Trophy-n 12 osztály hajói indulhatnak, a nagyhajós OD osztályok mind megtalálják számításaikat az A vagy B versenypályán.

A Kerekedben lesz a Nádas Cup következő fordulója, az Újonc bajnokság! A legkisebb vitorlázók nem csak egy kiváló sportversenyen vehetnek részt, hanem a környezettudatossághoz is kicsit közelebb kerülhetnek a rendezők remek tanácsainak segítségével.

A Földvári Regatták III., egyben fordulója következik már augusztus második hétvégéjén a Szpariban. Repülő Hollandisok és Csillaghajók állhatnak rajthoz.

A szomszédban is verseny lesz: a Bahart Regatta Balatonlellén tartja hétvégén a 7. és 8. futamát. Szombaton túraverseny, vasárnap pályaverseny várja a Yardstick osztályok hajóit.

Forrás: Happy Merida Racing FB oldal, thesail.hu, Porthole, Hunsail, Pirat Austria Facebook oldal

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.