Az előnevezett 14 egységből, végül 10 hajó véglegesített, és jelent meg a csütörtök délelőtti rajtnál. Új résztvevőként üdvözölhettük a 28-as típusú Orca nevű hajót, a kormánynál a főként dragonosként ismert Nedbál Noel aki széles skálán, a 49R-től, a 30-as cirkálóig, otthonosan mozog a hajókon  és az "egykezes" szólóvitorlázás, a 8m PRO fedélzetén sem idegen számára! Hiányzott a többszörös bajnok Nagykovácsi Tibi és csapata. A biztató kezdetek, a friss délkeletiben kitűzött pálya, majd a jó rajt után a szél rohamosan csökkent, majd leállt, a mezőny az első cirkáló szakaszt sem tudta teljesíteni, a futamot érvényteleníteni kellett. A nap folyamán a későbbiekben már nem alakult ki számottevő és pályaverseny rendezésére alkalmas szél.
Pénteken is parti halasztással kellett a napot kezdeni, majd rámozdultunk a cső felől leterülő DDNY.-i brízre, és a Paloznaki Öböl szívásában, bízva a termik hatásban sikerült két gyenge szeles futamot teljesítenie a mezőnynek.
Szombaton korán kezdtünk és remek négy futamot teljesített a mezőny az 5-11 kts közötti K-ÉK-i szélben. Az előző napi gyenge szeles futamokon is már kialakultak párok, akik esetenként a célvonalig szoros csatákat, match race versenyekhez közeli pillanatokat idéztek, mint a bySoul (Elekes B.) - Orca (Nedbál N.), a Suppy (Seres P.) - Orca (Nedbál N.) vagy az Accenture (Száva Gy.) - Rozália (Kiss J.), de szombati napon futamról-futamra az erősebb szélben egyre jobban elment a mezőnytől a két rivális a címvédő Suppy és az újonc Orca, akik felváltva nyerték a futamokat ill. végeztek a második helyen. Az élen annyira feszült volt a helyzet, hogy a szombati napon mindkét éllovas egy-egy futamban a rajtot követően jelentős hátrányba került, amit az üldözőik nem igazán tudtak kihasználni.
Az szombat esti szél és az élen az igen szoros állás izgalmas vasárnapot ígért. A két nagy kérdés, vajon mekkora szél és hány futam lesz vasárnap.
Sajnos vasárnap délig sem az irányát sem az erejét tekintve nem alakult ki pályaverseny rendezéséhez alkalmas szél, így hat futam (egy kiejtő) alapján dőlt el a 2018. évi Magyar Bajnoki cím a Dolfin osztályban.
Megvédte címét a tavalyi Bajnok, a Suppi (k.Seres Péter, Boromissza László, Mészáros Miklós, Nagy Róbert) az ASE kalózosokból összeállt csapat 3 futamot nyert és 3 futamban végzett a második helyen. Egy pont különbséggel szorult a második helyre az Orca (k.Nedbál Noel, Balogh Imre, Dulin György, Varga István) TVSK. A dobogó harmadik helyére az Accenture csapata állhatott fel (k.Száva György, Faragó Gábor, Magos Katalin, Nagy Szilvia, Szalai Gábor, Zsombók Imre) ASE.