Az MVSZ-ASE-VISE rendezésében csütörtöktől 4 napon át 10 egység versengett a Magyar Bajnok cím, valamint több kupa és különdíj elnyeréséért, a Csopak előtti vízterületen. A kiírt 9 futamból, 8 értékelhető futamot sikerült teljesítenie a mezőnynek. A pályán többször volt minden, halasztás, módosítás, rövidítés, érvénytelenítés, ennek ellenére a mezőny fegyelmezetten és sportszerűen vitorlázott. Nem volt korai rajt, havaria, óvás, orvoslat kérés, sportszerűtlen magatartás. A jórészt gyenge szeles futamokat, két közép és egy erősszeles futam is színesítette. A házigazdák a parton remek hangulatot és kítűnő ellátást biztosítottak a résztvevő egységeknek. A szakosztályvezető saját házi paprikás szalámija és töltött dagadója, a halászlé parti, a „sajtház” catering, a remek szekszárdi és villányi borok, a szombati gálaműsor, estéről-estére emelték a rendezvény színvonalát.

A legnagyobb akadályt az időjárás okozza. A kánikula véget ért, az idő folyamatosan változik, az általában eddig megbízható meteo források pedig rendre más adatokat jeleztek, mint amit a vízen vagy a parton tapasztaltunk. Több esetben, az időjárási előrejelzések, valamint a pillanatnyi észlelések egybehangzó adatai ellenére, a vízen teljesen mást, olykor 180° eltérést tapasztaltunk.

Csütörtökön a parton ültünk, vártuk a szelet, fürkésztük az eget, a távolabbi hajókat, partokat, élveztük az ASE és a Koloska Marina jó házigazdához illő vendégszeretetét.

Pénteken délelőtt, az ide-oda lengő északiban két érvényes futamot sikerült lebonyolítani, ahol a résztvevőket a szél erősségének jelentős változásai is próbára tették. Olykor a deckvizes menetek, és a 3-4 csomós lyukak váltakoztak, majd a harmadik futamban egy jelentős szélforduló után annyira leállt a szél, hogy érvényteleníteni kellett a futamot. A parti halasztást követően, a délután biztatóan indult, de összességében csak egy gyengeszeles, rövidített futamot sikerült összehozni, a déli-délkeleti szélben.

Szombat délelőtt a kezdeti 8-10 csomós északi, fokozatosan északkeletire fordult és csaknem a felére gyengült, melyben két jó futamot sikerült teljesíteni, ami egyben Magyar Bajnokságot, valamint egy ejthető futamot is jelentett.

A vasárnap, a prognoztizált viharos északi-északnyugati helyett, élénk nyugatival indult, amelyben két középszeles futamot teljesített a mezőny. Majd, az egész héten áhított északnyugati érkezése miatt egy futamot törölni kellett, mert először a tengelytől 30-40°-ot balra ment el a szél, és szinte délről fújt, majd a pályamódosítás után pár pillanatra megállt, és Csopakról lejött a 20 csomó feletti északi. Míg a szél 16-18 csomó környékén stabilizálódott és beállt az ÉÉNY irányra, addig a flotta is flottul reffelt, valamint a pálya átépítése is megtörtént. A nyolcadik futamot már a biztonságra törekedve, a technikát és a felszerelést kímélve, az eddig megszerzett pozíciót tartva vitorlázta a mezőny.

Hibátlan vitorlázással (az idén is), Magyar Bajnok a Macska, Nagykovácsy Tibor korm., Csikós Zsófia, Valkó András, Dettre Kadosa, (Hungária Yacht Club), akik a Magyar Bajnok cím mellé, az idén is minden elvihető kupát megnyertek (Schafer Yacht Dolfin vándorkupa, Tóth László és Maracsik Kálmán emlékkupa)