Piszkosul nehéz három héten vannak túl a csapatok. Rengeteg erősszeles menet volt és néha a taktika, néha a sebesség döntött a végső sorrend kialakulásában. A Mapfre, Brunel, Vestas, Dongfeng négyes elszakadni látszott a 13. napon a másik három hajótól, akik külön csatát vívtak az 5. helyért. Az Akzonobel eleinte még a négyes-fogat mögött igyekezett, hogy behozza őket, de végül ők is a lemaradók klikkjéhez csatlakoztak, mert valamivel északabbra helyezkedett az első négyeshez képest.

A Brunel helyezkedett a legdélebbre a 15. napon, ahonnét igazi drag race, azaz sebességi verseny vette kezdetét. Ezzel ők tették meg a legtöbb utat, viszont annyira nem jött be nekik, mert nem tudtak igazán extra sebességre szert tenni az erősebb szélben és csak az első három hajó mögé értek vissza a biztosnak tűnő második helyről. Mintha újra előjött volna az erősszeles sebességi probléma, de mégis, biztatóbb volt a helyzet, mint az előző szakaszon. A 17. napon vált igazán ketté a mezőny, amikor ismét délnek fordították a kapitányok hajóik orrát és a Scallywag, TTTOP és az Akzonobel is kiesett a szélből, így mélyen délre kényszerültek az új front reményében, miközben az élboly hamarosan visszahalzolhatott és egyenesen Fokváros felé haladhatott.



A Mapfre egyszerűen jobb volt mindenkinél az utolsó napokban, jobb vonalakat választott és jobban sajtolta ki a sebességet a hajóból, mint bárki más a mezőnyben. A Dongfeng hatalmasat ment az utolsó napokban és visszajött a második helyre 3 óra hátrányban. A Vestas jött be harmadiknak a Brunel negyediknek 9 órás hátránnyal. Az utolsó három hajó pedig öldöklő csatározásba kezdett az ötödik helyért és mindössze 3-5 mérföldön belül vitorláztak egymáshoz képest a célig az utolsó hétszáz mérföldön. Az Akzonobel halványan kiemelkedett ebből a hármasból és végül magabiztosan verte a másik két csapatot, akik közül a Scallywag ért be előbb. De csak egy perccel és 150 méterrel a Turn The Tide on Plastic előtt.

Folytatás a kikötői futammal már mikulás után december 8-án.

A 2. szakasz eredményei:
1. MAPFRE – 19 nap, 01h:10m:33s
2. Dongfeng Race Team – 19 nap, 04h:02m:39s
3. Vestas 11th Hour Racing – 19 nap, 05h:37m:53s
4. Team Brunel – 19 nap, 10h:14m:47s
5. team AkzoNobel – 20 nap, 07h:24m:40s
6. Sun Hung Kai/Scallywag – 20 nap, 07h:55m:21s
7. Turn the Tide on Plastic – 20 nap, 07h:56m:29s

A Volvo Ocean Race híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.