A kérdés az eredeti helyén.

Egy:

a Magyar Vitorlás Szövetség előadás-sorozatot hirdetett, melynek keretében Böröcz Bence és Litkey Farkas avatja be az érdeklődőket hol vitorlaállításba, hol taktikába, hol versenyszabályokba. Már önmagában a kezdeményezés is remek, a magam részéről az első "leckét" sajnos kihagytam, de Bence szabályismereti óráján mindenképp jelen akartam lenni. Megtörtént. Felkészült előadó, színvonalas ismertető anyag, animációk, közönség bevonása, humor, RRS. Csak remélni tudom, hogy esetleg lesz ismétlés, ha igen, mindenkinek jó szívvel ajánlom a részvételt.

Szóval, igen, nagyon.

Kettő:

szintén Magyar Vitorlás Szövetség: december végén került ki a honlapra egy pályázati lehetőség, az újonnan létrehozandó versenysport menedzseri állásra. A kiírás tág teret hagyott a jelentkezőknek, komplett szakmai anyaggal, avagy jövőbeli elképzelésekkel kellett az öttagú bíráló bizottság szűrőjén átmenni, majd az általuk leszűkített kinálatból az Elnökség szavazta meg a győztest. Érdekes színfolt, hogy a bizottság öt tagjából kettő elnökségi tag volt, azóta - némi halogatást követően - az eredményt ismerjük, Brencsán Ábel kapott bizalmat - egy elnökségi tag. A vele készült interjúból megtudhattuk, hogy "átnéztem az MVSZ Alapszabályt, a szervezeti és működési szabályzatot, a civil törvényt, és a sporttörvényt is. Nem találtam összeférhetetlenséget..." Az idézetteket elhiszem, de csak munkál bennem a kisördög, hogy ez nélkülözi az eleganciát. Vagy mondjuk úgy, minden kétséget kizáróan jogszerű, de nem stílusos. A legszebb az egészben, hogy Ábel - amennyire én ismerem - teljes mértékben alkalmas lehet a feladatra.

A metódusnak nem, a személynek igen.

 

 

Három: 

amint az sokak előtt ismeretes, májusban Melges24 Európa-bajnokság lesz Balatonfüreden. Az előzetes regisztráció alapján legalább 60 hajó indulása várható, ami komoly dolog. Nyilván ennek hatása, hogy hiába a kora tavaszi időpont és időjárás, az elmúlt hétvégéken több hazai és külföldi egység tartott vízi edzést. Kiemelem: balatoni nagyhajósok. Edzettek. Tavasszal. Remélem, a lendület a jövőben is kitart.

Nagyon, nagyon, nagyon.

képek: filmidezetek.blog.hu, Wikipédia

Alibán András