Megvédte bajnoki címét Dragon hajóosztályban Gömbös Lóránd és csapata. Az Erste Private Banking által támogatott eseményen kiváló, egyenletes vitorlázással, négy futamgyőzelemmel, meggyőző fölénnyel nyertek Nyári Mikulás nevű hajójukkal. A négynapos esemény május 31-én zárult, s noha az időjárás egyáltalán nem volt kegyes a tizenöt hajóból álló mezőnyhöz, az MVM-es rendezőgárda és Fluck Bence főrendező munkáját dicséri, hogy a gyenge szeles körülmények ellenére a tervezett kilencből hét futamot sikerült megrendezni.

 

A világszerte egyik legnépszerűbb, három személyes, tőkesúlyos hajóosztály évek óta május végén rendezi bajnokságait, mert ilyenkor még viszonylag jó szelekkel lehet számolni a Balatonon. Idén a felmelegedés éppen egy gyenge szeles periódust hozott, de így is élvezetes verseny zajlott az egy svájci hajó részvételével nemzetközivé avanzsált versenyen.

A csütörtök délutáni futamot éppen a svájci hajó nyerte, amely kihasználta, hogy a két magyar esélyes, a Gömbös Lóránd vezette egység illetve a világbajnokságra készülő Kis-Szölgyémi Ferenc által irányított „Luca” főleg egymásra figyelt. Pénteken azután helyreállt a sorrend: Kis-Szölgyémiék a „friss” Soling világbajnok Vezér Károllyal erősítettek, s egy futamgyőzelemmel és két második hellyel zárták a napot.

 

Fluck Bence részéről igen jó döntésnek bizonyult, hogy pénteken négy futamot tartott, s noha hivatalosan Balatonfüred volt a gazdája az eseménynek, ezekre leginkább Zamárdi előtt, a déli part közelében került sor – itt fújt ugyanis a szél, amely az egész bajnokság alatt nem haladta meg a tíz csomót.

 

Szombaton, ismét Zamárdi közelében még két futamot sikerült rendezni, de a Nyári Mikulás nagyon meggyőzően vitorlázva mindkét futamot megnyerte, kétséget sem hagyva afelől, hogy 2015-ben ki a bajnok. Mivel vasárnap már nem került sor futamra, a nemzetközi verseny győzelmével járó Sonnenschein Kupát és a magyar bajnoki címet is a Gömbös Lóránd, Horgos Tamás és Majthényi Mátyás alkotta csapat szerezte meg. Második Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly és Előd Botond. A harmadik helyen Urs Ruppli, Silvia Barben és Ian Schwitter végeztek, a bajnoki bronzérmet pedig Dr. Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám és Goszleth Marcell szerezték meg.

 

A klasszikus Dragonok között idén a Yorikke bizonyult a legjobbnak, Dobos Attilával a kormánynál, Kismarty-Lechner Balázs és Kerepesi István legénységi tagokkal.

 

Az MVM és a Koloska kikötő kiváló vendéglátónak bizonyult, s otthont nyújtott a Dragonok parti eseményeinek is. Csütörtök este a Bujdosó kiváló borai és az osztály által az Öregtanyán tavaly ősszel vágott disznóból készült kiváló kolbász és sonka emelték a hangulatot. Pénteken az MPI-global jóvoltából egy sör-pogácsa party várta a résztvevőket, míg vasárnap az Erste Private Banking vendégei élvezhették a Dragon bajnokság egy napját.

A bajnokság eredménye itt olvasható.