A zsűri melynek tagjai: Igali Csilla, Visy László és Tuss Miklós, igen alapos munkát végeztek. Az összes publikálásra került pályaművet végigolvasták, és 1-10 közötti pontszámokkal látták el őket. 
 
Így alakult ki a végeredmény:
1. Szalóczy Péter: A legszebb horgony története (29pont)
2. ifj. Verseghy Ferenc: A Kisherceg a Balatonon (28pont)
3. Őry Bea: Körömolló vs. tesztoszteron (25pont)

Az első helyezett egy Android operációs rendszerrel ellátott táblagépet nyert, mely a BCSS felajánlása. A BCSS élen jár az irodai számítástechnikai hátterek kialakításában. Legyen szó tanácsadásról, virtualizációról, vagy üzemeltetésről.

A második díj két vendégéjszaka a Balatonfői Yacht Club szállodájában két fő részére reggelivel. A BFYC Balatonkenesén nem csak szállodai szolgáltatásokat kínál. Kikötője minden igény kielégít, éttermében finom fogásokat kóstolhatunk, de akár vitorlázni is megtanulhatunk a hajósiskolájában.

A harmadik helyezett 20ezer forint értékben válogathat a Trivium kiadó könyvei közül, mely olyan sikerkönyek kiadásáért felel, mint az "Egy gésa emlékiratai", vagy a "A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek". Könyveik között épp úgy megtalálhatóak az üzleti kiadványok, mint a szórakoztató könyvek, bestsellerek.

A cikkpályázat díjainak átadására ünnepélyes keretek között kerül sor a II. Borregatta vitorlásverseny díjkiosztóján, Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Clubban, 2012 július 1-én.

Ezúton szeretnénk minden beküldő, és a zsűri munkáját megköszönni, hiszen a díjakon túl az is fontos, hogy egy egy írással több száz embernek szereztek ezek a művek boldog perceket.
 
Gratulálunk!