A rendezvényt családi programként is szerveztük, ahol gyermekek is részt vehettek. Az eseményen jótékonysági program keretében a szervátültetésen, transzplantáción átesett, rákból gyógyult gyermekekkel is találkozhattunk, így ők is különleges élményekhez jutottak a Balaton partján. Külön vitorlásversenyt rendeztünk számukra 6 hajóval, és az egész napos, tartalmas szórakozási lehetőségek után díjkiosztóval zárult a programjuk.
A versenyt nem profiknak, hanem a fogászati szakmában tevékenykedő, de a vitorlázást már gyakorló vagy ahhoz kedvet érző kollégák, munkatársak számára írtuk ki. A verseny megszervezésére, lebonyolítására Litkey Farkast (tizenegyszeres Kékszalag-győztes, Soling-világbajnok, sokszoros magyar bajnok), a Litkey Sailing Team csapatvezetőjét kértük fel.



A Dental Regatta versennyel egy időben, azonos pályán, de külön díjazással tartották meg a Doktor Regattát és a Pharma Kupát is. A két versenyen összesen 41 hajó indult, ami különlegesen szép látványt nyújtott a napsütötte Balaton partjáról nézve.
A vitorlázásban járatlanok, de a sport, a verseny iránt érdeklődők szakképzett kormányosok segítségével versenyezhettek a hajókon. A rendezvényen a versenyzés élménye és izgalma mellett a fogászati ipar különböző területein dolgozó szakemberek kellemes környezetben ismerhették meg egymást, alakíthattak ki új emberi, üzleti kapcsolatokat, illetve erősítették meg a már meglévő barátságokat.

A Dental Regatta egyik fő célja, hogy azok a fogászatban dolgozó szakemberek, akik év közben nem találkoznak, esetleg nem is ismerik egymást, itt, egy közös versenyen, közelebb kerüljenek egymáshoz. Ugyanakkor a Dental Regatta egy játék, amiben kihasználjuk, hogy a résztvevők mindegyike szeretne nyerni, az élen végezni. Idén a „Nekem 8” hajó végzett az első helyen, Egressy Dental/Wilconee csapat néven, Erdős Bálint vezetésével. Értékes nyereményekkel is készültünk e napra, így bíztunk abban, hogy tétje is lesz a Dental Regattának. Litkey Farkas, a verseny főszervezője vándorkupát indított útjára, ez a két verseny abszolút győztesének járt. Ebben az évben a 41 hajó közül egy fogászati hajó nyerte el a címet: az Egressy Dental/Wilconee csapata. A Dental Press különdíjjal jutalmazta a verseny névadó szponzorát, Erdélyi Attilát, az Alpha-Implant Kft. ügyvezetőjét.



A kategóriaversenyek eredményei-nek a kihirdetésekor a résztvevők nagy számban, boldogan állhattak a dobogóra, ahol a nyertesek kupát, érmet és oklevelet is kaptak.
Programunk nemcsak a találkozásról, az ismerkedésről szólt, hanem pl. a 15 éves Herbodent Kft. csapatépítéséről is, ők 12 fővel versenyeztek, és a kategóriájukban elsők is lettek.
A versenyt követően a rendezvénysátorban közel 300 résztvevő tapsolta meg a két regatta győzteseit. A díjkiosztó után Bornai Tibor (Kft. együttes) zongorajátéka mellett svédasztalos vacsorával zárult az egész napos rendezvény. A jó hangulatról a későbbiekben a Bujdosó Pincészet borkóstolója és egy kiváló DJ is gondoskodott.



A Dental Regatta megszervezésével többek között az volt a célunk, hogy minél több emberrel, korosztállyal megkedveltessük ezt a szórakozási, sportolási lehetőséget, és a jövőben majd egyre több hasonló szabadidős programot is szervezzünk.

Laczkó Tamás

További képek a galériában.