Ez pedig a SUPERSPOUT!

Céltalanul sétálgattunk a standok között, ahol egymást váltogatták a már unalomig ismert termékek.. ruházat, RIBek, motorosok, vitorlások, hajóelektronika és aztán ugyanez elölről. Aztán egyszer csak ott volt előttünk egy stand ahol valami fura dolog történt. Nagyjából az ami ezen a videón látszik:

Mi is történik itt?
Adott egy fura, kígyó szerű szerkezet, amit rá lehet csavarni a szabványos üzemanyag kannákra.

Szóval fogjuk ezt a fura szerkezetet, rátesszük a kannára, belelógatjuk a tankba. Itt kezdődik az első mutatvány. Addig nem jön az üzemanyag, amíg 45foknál feljebb nem emeljük a kannát. Nem kell bűvészkedni, van rá időnk, hogy megfelelően a tankba helyezzük a betöltőt (Ugye milyen jól jön ez, ha estleg még hullámzik is alattunk a hajó?). Töltés közben a levegő utánpótlásról is gondoskodik a SUPERSPOUT, így bugyborékolás nélkül hihetetlen tempóval ürül ki a kanna. Ez veszélyes mondhatnánk, hisz pillanatok alatt megtelik a tank, és folyik szerteszét az üzemanyag. Természetesen nem! A SUPERSPOUT „tudja” hogy hamarosan teli a tank, és elzárja a csapot, hiába van még a kannában nafta, egy csepp se folyik tovább. Hogy ezt hogy csinálja? Rejtély. Nyugodtan kiemelhetjük a kannát, addig nem kezd újra folyni, ameddig vissza nem fordítjuk vízszintesbe. Ekkor befelé kifolyik a csőben lévő üzemanyag vissza a kannába, és a folyamat kezdhető elölről. Most mondjátok, hogy nem zseniális!

A hagyományos kitöltőkkel szemben ráadásul az az előnye is megvan, hogy nincs a csövön az a tipikus recézett rész, amire azét van szükség, hogy minél gyorsabban a tankba illeszthessük a betöltőt, cserébe viszont ebben a recében megáll az üzemanyag, és használat után még 2-3 hónapig mindent összecsöpögtet.

Mindezt a SUPERSPOUT mozgó alkatrészek nélkül tudja míg világ a világ. Hiába ezek a brit tudósok...

További információ: http://www.superspout.com/