Az első versenynap enyhe esőzéssel, kevés széllel és parti halasztással indult, azonban késő délelőtt a szél megerősödött, az eső elállt, így Fluck Bence versenyrendező  kivitte a mezőnyt. A nap folyamán stabil irányú észak-nyugati szélben három izgalmas futamot sikerült megrendezni. A szél az első futam során folyamatosan erősödött, a kezdeti tíz csomós szél később 18-20 csomósra erősödött, így bár fárasztó, de annál inkább izgalmas és látványos futamoknak lehettünk szemtanúi.



A három futam eredményei alapján Laser 4.7. hajóosztályban az összetettben Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője vezeti az eredménylistát, aki egy első, egy második és egy harmadik futameredménnyel került a lista élére. Második helyen Tenke Áron, az SVE versenyzője, harmadik helyen Németh Domokos, a THE-YKA vitorázója zárta a napot.



A Radial osztályban a holland színekben induló, korábbi világbajnok Dewi Couvert vezeti az eredménylistát, második helyre Tóth Levente, MVM SE versenyzője vitorlázta fel magát, harmadik helyen jelenleg a SÉP színeiben induló Hirschler Rebeka áll.  



A Laser Standard kilencfős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE vitorlázója két futamgyőzelmével vezeti a mezőnyt, második helyen korábbi edzőtársa, a brunei Abdula Janahi áll, a harmadik helyről pedig Scharf Máté, a BYC vitorlázója  várja a holnapi napot. A második versenynapra szintén három futamot tervez a versenyrendezőség, amelyet közös vacsora zár majd a Koloska Kikötőben.



A teljes eredménylista itt olvasható.



Fotók: Cserta Gábor