A hidegfronttal érkező több mint tizenöt fokos hőmérséklet csökkenés életkortól függetlenül igénybe veszi a szervezetet, így minden elismerésem azoké az elszánt harcosoké, akik erejükön felül teljesítve végignyomták ezt a négy emberpróbáló napot. Laser 4.7, Laser Radial és Finnesek egészen a hetvenes korosztályig vonultak fel a megszerezhető bajnoki címért, a ranglistára begyűjthető pontokért és a jó társaságban, jó társasággal vívott küzdelemért. A két Laser osztályból összesen húsz, a finn dingiből harminckét bátor vitéz vette birtokba a tavat, ha mondhatjuk így egy sima, de korántsem átlagos versenyen. 


 

Tikkasztó kánikulában, az érkező front előszelével indult az első futam csütörtök délben és üzemanyagból egész hétvégén nem volt hiány. A szél ereje akár a rugalmas szülő által elvárt osztályzat, azaz: "mindegy, csak görbüljön" címszóval görbült is, pénteken egészen hatosig, ami egy lehelettel több volt a jóból, de akiben maradt egy cseppnyi erő az kitartott az októbert idéző hidegben. Pedig az Agárdi viszonylatban is markáns szélfordulóknak és a gyilkos befújásoknak köszönhetően bizony nem csak a papírforma borult, harcedzett, tapasztalt finnesek és eltökélt laseres ifjoncok adtak folyamatos munkát a mentőmotorosoknak, főleg az emlékezetes harmadik futamban. 



Szombatra és vasárnapra a higanyszál egy hangyányit felfelé, a Beaufort érték egy árnyalatnyit lefelé mozdult, de annyira nem, hogy a hétvége sportértékét csökkenteni tudta volna.



Mind a kilenc kiírt futamot sikerült megtartani és ahogy látjátok a résztvevők nehéz napokon vannak túl, de a jól megérdemelt pihenés mindenkinek kijár. Hétfőtől a laseresek edzésre, az ötven feletti finnesek kétnapos versenyre, a többiek meg a gyárba mennek. Na, de micsoda élményekkel!