Pénteken mintegy 3 órás, vízen várakozás után gyenge, 7-8 csomós forgolódó délnyugati szélben 2, egyes osztályok számára rövidített futam fért bele a délutánba.

A szombati versenynap aztán kárpótolta a versenyzőket az előző napi feszültségekért: a nyugati medencében gyönyörű 11-16 csomós északi-északnyugati szélben (a legnagyobb befújás 22 csomós volt), szikrázó napsütésben 4 futamot teljesített a mezőny az alaposan megnyújtott trapézpályán.

Vasárnap aztán az előrejelzéseknek megfelelően gyenge (3,5-5,5 csomós), erősen lyukas északkeleti-keleti széllel indult a nap, ami később sem változott, a így arendezőség 13 órakor véget vetett a parton várakozásnak.


A jellemzően junior korú 470-es mezőnyben a Sparis Bihari-testvérek nyertek azonos pontszámmal a Kereked versenyzői, Hubert Péter és Kiska László előtt. A Finn osztályban a masters Huszár Géza lett az első, mögötte a junior Haidekker Elemér, majd egy nagy visszatérő, a közel 25 évet kihagyó masters Berecz Botond (futamgyőzelemmel) a harmadik. A Laser osztályok helyezésein az YKA-THE versenyzői osztoztak.