Az első napon még inkább több, mint kevesebb napsütésben futott a Majthényi Emlékverseny első három futama Agárdon, szombaton azonban már alig több mint 10 fokban, ám gyengébb szélben és végig esőben sikerült rendezni két menetet, majd vasárnap a helyenként 30 csomóban egyet sem. Majthényi Zsombor főrendező kimaxolta a pénteki körülményeket: a 9-12 csomós északnyugatiban három korrekt futamot teljesítettek a Laser 4.7, Radial és Standard, valamint az Optimist osztályok mezőnyei. A szél persze forgott, voltak benne itt-ott kihagyások, de a versenyzők és a rendezők sem panaszkodtak.

Szombaton rövid halasztás után szállt vízre a mezőny az északkeletről induló és fokozatosan keletre, sőt időnként délkeletre is lengő szélben és a hol erősebb, hol gyengébb esőben. A gyenge, időnként 5 csomó alá is eső szél két futamra volt elég, meg persze a 9-11 fokos hőmérséklet sem ösztökélte különösebben a rendezőséget az aznapi harmadik futam megrendezésére. Vasárnap pedig vízre sem szállta a mezőny a már reggel 9 tájban 23-26 csomóval dudáló szélben, amelyben 30 csomós nyomásokat is mértek a pályán tájékozódó rendezők. Így fél egykor a díjkiosztóval zárult az idén 5 futamos Majthényi Zsombor Emlékverseny.

Az öt futam alapján kialakult végeredmény szerint a Laser osztályokat a hazaiak uralták, mind a 4.7-ben (Bagonyi Bálint), mind a Radialban (ifj. Majthényi Zsombor) a THE-YKA versenyzője győzött, s a Radial dobogón csak ők (Virág Balázs ésKotsis Lóránt) álltak. Az Optimist mezőny első két helyén Szparis versenyzők - Héder Benedek Barna és Tóth Attila - végeztek, a harmadik pedig Demjén Olivér, a BYC versenyzője lett. Héder Benedek Barna a serdülők versenyét is megnyerte, ebben a korosztályban a Kis-Szölgyémi Soma, a Kereked és Simó András, a THE-YKA versenyzői követték.

A részletes eredményeket a csatolt fájlokban lehet nézni: