Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Pál Levente, a kikötő ügyvezetője, Péter Károly, Vonyarcvashegy méltán nagyon büszke polgármestere, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Fejlesztési Bztos. Majd a kikötőt Csány Péter atya szentelte fel.



A 97 férőhelyes kikötő ingyenes wifivel, nagy teraszos kikötőhelyes étteremmel és biciklibarát szolgáltatásokkal várja majd a vitorlázókat. Illetve tervben van még téliesített, saját kerttel rendelkező faházak kialakítása is Marina Village néven. A bicikliút, aminek szintén tegnap volt a megnyitója, azért is fontos, mert így a túrázók könnyedén eljuthatnak Szigligettől Keszthelyig a környéken mindenhova. De lesz kerékpárszervíz és zuhanyzó is a nem vitorlázó bringásoknak.



A marina ugynevezett belső medencés kikötő, ami a vonyarci part zagyterén került kialakításra 231 millió forint pályázati támogatásból és ugyanennyi önrészből. Amint az alábbi fotó is mutatja, földmunkák márciusban kezdődtek, főleg helyi kivitelezőket használtak, tényleg rekorgyorsasággal készültek el.