A második legrangosabb balatoni vitorlásesemény sokak számára a szezon egyik legnagyobb élményét jelenti, hiszen a vitorlázók itt családias légkörben tölthetnek együtt egy hétvégét Keszthelyen. A május 14. és 16. között tartó rendezvényen várhatóan 250 hajó és több mint ezer vitorlázó indul, díjakat kapnak az egytestű abszolút és yardstick szerinti dobogósok is, a Helly Hansen Kupát pedig a Balatonföldvár- Keszthely futamban abszolút elsőként befutó hajó nyeri.

A díjkiosztó 2016. május 15-én, vasárnap este 19.00 órakor lesz a Keszthelyi Yacht (volt Phoenix vagy Libás) kikötőben. A norvég márka az előző évekhez hasonlóan ideiglenes pop-up üzletet is nyit a kikötőben, ahol elérhetőek lesznek a legújabb vitorlás ruházatok és kiegészítők is.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is részesei lehetünk a Pünkösdi Regattának,” -mondta Rajna Gabriella, a Helly Hansen Magyarország ügyvezetője. “A Helly Hansen majdnem 140 éve nyújt megfelelő ruházatot a vitorlázás szerelmeseinek, így a sportág mára a márka DNS-ének része.”

“A Helly Hansen már ötödik éve támogatja a Regattát, és idén is izgatottan várjuk az első nap távolsági szakaszát, a Helly Hansen Kupát.” – tette hozzá Siklósi Máté, a Túravitorlás Sportklub elnöke.

A Helly Hansen “What’s on Your Horizon?” kampánya május 16. és június 30. között tart majd. A részvevőknek nincs más dolguk, mint feltölteni kedvenc vitorlázás közben készült fotójukat és pár sorban kifejteni nyári terveiket. A fődíj egy két személyre szóló felejthetetlen vitorlázás a franciaországi Bretagne partjai mentén a Helly Hansen nagykövet Thomas Coville-lel. A feltöltéseket a www.hellyhansen.com/whatsonyourhorizon oldalra várják.

 

Néhány szó a Helly Hansenről:
A Helly Hansent 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor szembeszállnak a természet legzordabb elemeivel munkájuk során. A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, több mint 130 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő. A Helly Hansen világelső a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. A márka öltözeteit több mint 50 000 professzionális síelő viseli a világ száznál is több síterepén, és a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A  Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatóak. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.