A szakasz második felére akadt segítőm is, így nem kellett e szélcsendekkel nehezített szakaszt egyedül teljesítenem. Októberben már a családdal tértünk vissza Gibraltárba. Egy barátunk is elkísért minket a Kanári-szigeteki Las Palmas-ig tartó első óceáni szakaszon.

Hátszél segített minket túljutni a kissé túlmisztifikáltnak tűnő nehézségű szoroson. Félúton Tanger előtt lecsökkent a szél, de szinte ugyanakkor – ahogy vártuk - nekünk kedvezőre fordult a tengeráramlat. Közben lement a Nap, és mi a csillagos ég alatt,  balatoni simaságú víztükrön értük el az óceánt. Kissé furcsálltuk a várt swellek hiányát, de nem bántuk. Igen kellemes éjszaka köszöntött ránk életünkben először az óceánon.   

A tervezett marokkói kikötések elmaradtak. Részben időhiány, részben egy kialakuló sajátos habitus miatt. Már a Földközi-tengeri szakaszon is csak a haladásra koncentráltunk. Nem szívesen szakítottuk meg megállókkal a kialakult hajózási ritmusunkat. Most is csak a részcél, Las Palmas elérése motivált minket. Las Palmasban tíz napot töltöttünk. Kisebb részben a sziget megismerésével, nagyobban a hajó és magunk felkészítésével. Körülöttünk készülődött az Atlantic Rally for Cruisers mezőnye és ottlétünk alatt rajtolt a Zöldfoki-szigeteket érintő ARC+. A korábbi évekkel ellentétben 2014-ben nem volt magyar hajó résztvevője a versenynek, ill. a marinában sem tudtak másik magyar hajóról aki atlanti átkelésre készülődne. 

Sorozatunk hamarosan folytatódik...

További információ ITT!