Dió az előző héten Olaszországban volt, katamarán olasz bajnokságon, ahol komoly eredményt értek el Jankovics Gáborral egy nagyon erős mezőnyben! Csütörtökön érkeztek haza, szinte nulla pihenő után felkészülés a hétvégi edzőversenyre.

Én szombat reggel érkeztem le Zamárdiba, gyors egyeztetés után mindenki hozzá kezdett a saját feladatához. Hirtelen felpezsdült az élet, megérkeztek a csapatok és elkezdődtek a hajók felszerelése. Ebben a periódusban az én feladatom a pálya tűzés volt és az ehhez szükséges bóják előkészítése. A bójákat gyorsan sikerült is összeraknom, majd pakolás a motorosba és irány a vízre. 11 óra körül szállingóztak ki az első katamaránok a Harcsa utcai kikötőből. Mire kiértünk az adott területre már láttam, hogy Alsóörs és Tihany felől is jönnek hajók. Az időjárás előrejelzések alapján folyamatosan gyengülő szél volt várható, ám szerencsére ez nem következett be. 12 után pár perccel kész is volt a pálya, mindenki elfoglalta a helyét. Én a rajtvonal egyik végpontjában elhelyezett stégen, a fotósok a motorosban, a vitorlások pedig várták az első rajtot. A verseny lebonyolításában
 egy tanítványom, Hegedűs Hanna segített, amit ezúton is szeretnék megköszönni.



Gyors rendezkedés után (zászlók, ceruza, papír, duda, stopper..), indulhatott is a rajt procedúra. A rajtvonalon 14 hajó sorakozott fel, a mezőnyben igazi profi egységek is megjelentek, mint az olimpiára készülő Nacra 17, Virág Flórával és Bagyó Áronnal, Székely Andrásék és a Nacra 20 vagy éppen Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor 18-assal, de igazából itt felsorolhatnám az egész mezőnyt:) A verseny lényege, hogy a gyorsabb hajóknak hosszabb, míg a nem annyira gyors hajóknak rövidebb pályát kell teljesíteni.

Az első futam úgymond még bemelegítő jelleggel zajlott, ám a továbbiakban egyre nagyobb versenyek alakultak ki. Úgy érzem minden résztvevő nevében mondhatom, hogy egy nagyon jó hangulatú napot sikerült tartanunk hat futammal! Dióval még a verseny előtt megbeszéltük, hogy pörgős, lendületes versenynapot szeretnénk, ami talán sikerült is. A futamok körülbelül 20-25 percesek voltak, a futamok között pedig 5-10 perc regenerálódási időt hagytunk.

Flóráék hibátlanul kapták el a versenyt, az első három futamból, mind a hármat sikerült megnyerniük. Dióék két második hellyel tartották a lépést. A többiek pedig nagyon kiegyenlített csatákat folytattak a jobbnál, jobb helyezésekért. Jött a negyedik, ahol a legénység helyet cserélt, a kormányosokból mancsaftok, a mancsaftokból kormányosok lettek. A hendicep pályának is köszönhetően a negyedik futamban egy Prindle 19 futott be első helyen, némi meglepetésre, de szorosan mögöttük a második helyen jött a Nacra 17, most Áron kormányzásával, harmadik pedig a most Jankovics Gábor kormányozta Nacra 18 lett.

Az ötödik futamtól vissza állt a rend, a kormányosok újra kormányt kaptak a kezükbe. A Prindle 19 lendületben maradt és egyre inkább kezdték szorongatni a vezető párost. A hatodik futam után zártuk a szombati napot. Nagyon jó érzés volt a sok köszönet és az elismerő szavak, ezúton is köszönjük! Ígérjük, fogunk még ilyen „versenyeket” csinálni. Jó hangulatban köszöntünk el egymástól, halkan megjegyzem az egyik katamaránon még egy vízipuska is előkerült:)

A második napra, azaz vasárnapra kicsit megfogyatkozott mezőny. Gyönyörű időnk volt, tökéletes széllel. A Prindle 19 (Kósa Tamás, Seres Gábor) behúzta az első három futamot és már szinte azonos pontszámmal álltak az összetett első helyen, nagy versenyben a Nacra 17-el. Két futam volt hátra, kicsit erősödött a szél. A tizedik és tizenegyedik futamban aztán újra Flóráék diadalmaskodtak és így övék lett az összetett győzelem. A dobogóra még a Prindle 19 és Dióék állhattak fel. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Minden elismerés Diónak, aki kitalálta és megvalósította ezt a versenyt. A helyi a katamarános élet felpezsdítése, hogy megismerjék egymást a hobbi és profi versenyzők és hogy egy jót vitorlázzunk teljes mértékben sikerült. Egy újabb bizonyíték arra, hogy mire is képes pár jó ember egy közös cél érdekében.

Köszönjük a fotókat Kovács Zitának és Lázár Antóniának!
Köszönjük a rendezésbe való segítséget Tillinger Lászlónak!

Jó szelet:)