Pallay Tibor és Szilassy Zoltán hamar megtalálta a közös nevezőt, nem is akármilyet. Pallus a THE vitorlás edzője négy éve szabadidejében egy amatőr baráti társaságból álló csapatban jégkorongozik, Zoli pedig, aki néhány éve még profi jégkorong játékos volt, most pedig az UTE felnőtt csapatának vezetőedzője, amatőr vitorlázó a Balatonon. Ennél jobb alap nem is kellett a közös tervek szövögetéséhez.

Az élsporttól amúgy sem idegen, hogy a versenyzők turistáskodjanak más sportágakba, így adta magát az ötlet. Először Pallus vett részt az UTE jégkorong csapatának egy edzésnapján. “Nagyon örülök, hogy eltölthettem egy napot a jégkorongos edzésen Újpesten, nagyon sokat tanultam, más módszerekkel ismerkedhettem meg.” – mesélte Pallus az edzésről.

Szombaton pedig a jégkorongosok szálltak vízre. Amikor Zolit kérdeztem a vitorlázásról nem udvariaskodott: “Én teljesen rá vagyok kattanva a vitorlázásra van is egy saját Start 7-ünk. Innen jött az ötlet hogy menjünk egyet közösen.”
A jégkorongosok vitorlázása jól sikerült, az idő is kegyes volt hozzájuk.
“Nagyon szép idő volt helyenként jó széllel. Nem volt kötött feladat, csak jól éreztük magunkat. Bár nem volt mindenki a csapatból, (mert nem kötelező program volt), úgy gondolom újabb szuper nap volt a Balatonon.” – mesélte Zoli. Pallus még hozzátette: “A srácok kicsit dolgoztak, de főleg kikapcsolódtak, élvezték a helyzetet.”
Ez az alkalom még pihenés volt a felkészülési időszakban de később Zoli elmondása szerint nem kizárt egy olyan több napos vitorlás csapatépítő tréning, amely már az alapozási munkákat is segíti majd.

Pallay Tibor
7x Magyar Bajnok, Junior eb ezüstérem. A THE edzője - Cadet osztály, Cadet osztály válogatott edzője

Szilassy Zoltán
1991–2011 között profi jégkorongozó, többszörös kupagyöztes és válogatott játékos, 2011-től edző, több alkalommal részt vett már a magyar jégkorong válogatott munkájában, másodedzőként kétszeres Mol Liga gyöztes a Dab Docler csapatával. 2014-től az UTE Jégkorong szakosztály felnőtt csapatának vezető edzője.