A 15-ös Jolle Hajóosztályban a Barcza György János, Birinyi Gábor, Dobrovits Máté trió szerezte meg az első helyet a Mokánnyal, míg a 25-ös Jolle Hajóosztályban a Bolero nyert Szekeres Lászlóval, Lacsny Gergellyel, Őri Sándor Péterrel, Tomai Balázzsal és Varga Lajossal.

A 8 m One Design Hajóosztályban győzött a Nekem 8 Erdős Bálinttal, Scholtz Imrével, Scholtz Hubával, Jeney Andrással és Szemesi Árpáddal a fedélzeten, az Asso 99 Hajóosztályban pedig a Vadnai Tamás, Nagy Anikó, Fazekas Gergely, Fejér Miklós, Huszka Róbert, Botos Bálint, Kovács András összetételű legénység győzött a BMW Sailing Team nevű hajóval.

A Nomád sikerét hozta az Elliott 770 Hajóosztály, miután ott a Fischer Dezső Kovács Ákos Dániel, Csontos Zoltán trió volt a leggyorsabb. A Regina Hajóosztályban Holczhauser András, Nagy Imre, Alibán András, Cittel Gergely, Előd Botond és Szabó Vilmos győzött az Amitiével, a Scholtz 22-es Hajóosztályban a Veisz Miklós, Veisz Tamás, Vass Péter trió nyert az Aventúrával, a Sudár Regatta Hajóosztályban pedig a Pontilla sikerével ért véget a verseny Vigh Andrással, Demjén Péterrel és Osváth Mártonnal a fedélzeten. A Nagyhajós OB második fordulójára szeptember 3-án kezdődik, amikor újabb osztályok küzdelmei zajlanak majd a Balaton keleti medencéjében.