Nos nézzük, hogyan jutottunk be a legjobb tizenhat ország közé! Először Bermuda válogatottjával mérkőztünk meg, őket lenulláztuk. (Ez azt jelenti, hogy a mi négy versenyzőnk az 1., 2., 3., 4., helyen futott célba, a bermudaiak a 5., 6., 7., 8. helyeken.)
Ezt követően Izrael és Németország viadalából győztesen kikerült németekkel kerültünk össze. Tőlünk szoros küzdelemben kikaptunk. Ezután az Ecuador - Csehország párharc győztesével vívtunk csatát (azaz Csehországgal); őket 22:14 arányban legyőztük.
Végül összekerültünk a lengyelekkel (ők a finneket győzték le), ahol a hazai pálya, meg a komoly felkészülés győzött; pontosabban
pontegyenlőséggel (mi az 1.,2.,7.,8. helyeken értünk célba) az lengyel versenyzők jutottak tovább.
Amikor ezeket a sorokat írom, akkor kezdődik a magyar-szingapúri párharc. A legjobb tizenhat ország jelen pillanatban: Szingapúr, Chile, Brazília, Egyesült Államok, Görögország, Argentína, Lengyelország, Thaiföld, Svédország, Németország, Szlovénia, Hollandia, Svájc, Spanyolország, Egyesült Királyság és MAGYARORSZÁG!

Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor fel van adva a lecke. Nagy vitorlázó nemzetek válogatott fiaival küzdenek a magyar legények. Azonban a realitás luxusát mi nem engedhetjük meg magunknak. Csak annyit mondhatunk: HAJRÁ MAGYAROK!