Helyszín

Az Egyesületet azzal a céllal hívtuk létre, hogy új helyszínen adjon lendületet a Kelet-magyarországi vitorlázásnak. A DEBOTI VSE rendhagyó módon így nem a Mályi tavon, hanem – a közel Velencei-tó felületű – Nyéki tavon (tavakon) alakította ki a verseny- és hobbi vitorlázás hátteréül szolgáló tavi bázisát. A helyszín kiválasztásánál nagy szerepe volt annak az általunk megfogalmazott elvárásnak, hogy a környékbeli nagy városok könnyen elérhető távolságra kerüljenek egy komoly munkát végző vitorlás közeghez. Ez sikerült is, hiszen Debrecen 90 km, Eger 54 km, Tiszaújváros 19 km, Miskolc 14 km távolságra helyezkedik el, sőt Budapest közigazgatási határától – végig autópályán utazva – 1,5 óra alatt elérhetőek vagyunk.


Tagságunk

Mind a hobbi, mind pedig a verseny vitorlázóknak tömeg bázisa kívánunk lenni, ennek megfelelően alakítottuk ki szolgáltatásainkat és tagsági feltételeinket is. Tagjaink többségében a Miskolc-Tiszaújváros-Debrecen földrajzi régióból kerülnek ki, azonban már most is vannak budapesti, luxemburgi, amerikai hajósaink is. Szeretnénk tagságunkat mind hazai, mind külföldi tagokkal tovább bővíteni.

Innovatív csapat, innovatív versenyek

A 2016-os évadra a kishajózást szerető vitorlázók számára több meglepetéssel is készülünk. Ezek közül most egyet emelnénk ki.
Meghirdettük a DEBOTI FREE PUMP párosverseny kupát, mely 9 versenyből áll (6 verseny eredményeiből áll össze a végső sorrend). Optimist, és Laser osztályokban lehet – egyenlőre – nevezni.
Néhány érdekesség ezen versenysorozattal kapcsolatban:

-  A versenyeket családcentrikusra terveztük. A FREE PUMP versenyek mindegyike vasárnap van, így a péntek este és a szombat is lehet a családé. Vagy döntés szerint a vasárnap is akár, hiszen a versenyeket úgy szervezzük, hogy nemcsak a versenyzők, hanem hozzátartozói számára is teljes kikapcsolódást jelentsen (étel, ital, gyerekprogramok biztosítottak). A vitorlázás helyszínétől 30 perc autózással elérhető a Bükk-hegység (remek túra és bringás helyszínekkel), az Avalon Park (elektromos gokart pályával, kíváló étteremmel, Forma 1-es autó kiállítással, 2500 négyzetméteres játszóparkkal), a Miskolctapolcai Barlangürdő, Lillafüred, és számos más „muszáj megnézni, és kipróbálni” hely és program.

- Fókuszban a nettó vitorlás idő, ezért a szervezők a versenyen indulókat étellel, itallal és felszerelt hajókkal, rövidített rajt eljárással, a parttól 30 méterre elhelyezkedő rajtterülettel, rövid, nagyon intenzív futamokkal várják.
A verseny 100 százalékig nézőbarát, hiszen a futamok közvetlen közelből követhetőek.
A leírt innovációkat egy éles verseny keretén belül már teszteltük! Végeredmény: izgalmas futamok, fair verseny, sok mosoly, teli has, jó hangulatú beszélgetés az étkezések alatt, és után.

Versenyeink közül 5-öt még a tavaszi bemelegítő, míg a hátralévő 4-et a levezető októberi időszakra helyeztünk (lásd versenynaptár).
A versenyekre Jelentkezhetsz már most is (debotivse@gmail.com)
Amelyik versenyre betelik a tervezett maximális létszám, azt menet közben jelezni fogjuk a Deboti honlapon, illetve a Facebook oldalunkon is.
Még valami…..a verseny free pump szél limittől függetlenül, így nincs gond a pumpálással sem ;)



Kellemes Karácsonyi Ünnepet Kívánunk Mindenkinek!

 DEBOTI VITORLÁS SPORTEGYESÜLET!