Tizenegyedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei az újév első napján találkoznak, hogy a VÍZ-PARTY –n hódoljanak szenvedélyüknek, annak reményében, hogy az itt töltött kellemes percek jegyében telik majd az új esztendő.
Az újévi malac farkára emlékeztető fagyott köteleken kívül más nem nehezítette a vízre szállást. Elmaradt a jégtörés, jégzajlás, ezer ágra sütött a nap és kellemes déli szél fújt. Folyamatosan érkeztek a volt tanulók, oktatók, sportolók, hajósok. Az újév első napján megkezdődött a sárkányhajósok vitorlás oktatása is, mivel a Boszorkány-sziget Maros torkolat rekord kísérlet díjátadójára érkezők sárkányhajó hiányában, - túlélési ösztöneikre alapozva - vitorlásokba ültek.

A parton és a hajókban átfagyott legénységet újévi malacsült, hurka, kolbász várta. A gyors regenerálódást forró tea és sütemények segítették, a vidám hangulatot forralt bor fokozta.
Reméljük, hogy a szezonban az oktatás, sportolás közben 2016-ban is sűrűn találkozunk majd a szegedi vitorlás és kishajós oktató bázison.