Mexikóban a Laser Standard világbajnokságon a negyedik versenynapon is két futamot vitorlázott a 44 országból érkezett, két csoportra bontott 112 hajós mezőny. A nyolcadik futam utáni eredmények, a selejtezőfutamok alapján most már a döntő futamok következnek, vagyis Arany és Ezüst csoportra oszlik a mezőny.

Ilyen felállásban még hat döntő futamra kerül sor a világbajnokságon.

A három magyar versenyző a selejtezők alapján a középmezőnybe került egymástól néhány pontnyi távolságra, de nincsenek mindannyian a mezőny első felében. Tomai Balázs 52. helyen bejutott az Arany csoportba, Vadnai Benjamin 57-ként éppen hogy kicsúszott, és első helyről folytatja az Ezüst csoportban. Öccse Jonatán két hellyel mögötte 59. lett, vagyis ő az Ezüst csoportban most harmadik.

A május 15-én vitorlázott utolsó két selejtezőn Tomai Balázs 18., majd 34. lett. Vadnai Benjamin 28. és 11. helyekkel zárkózott feljebb, míg Vadnai Jonatánnak kifejezetten jó napja volt, és még többet javított összetett pozícióján 13. és 16. helyezéseivel.

A Miami Világkupa verseny, a Las Palmasi Európa-bajnokság és a Palma de Mallorcán rendezett EUROSAF verseny után a mexikói világbajnokság a magyar laseresek közötti olimpiai válogatózás utolsó állomása. Az első három eseményen egyaránt Vadnai Benjamin végzett a legelőrébb, mindannyiszor Vadnai Jonatán volt a második és Tomai Balázs a harmadik. A most zajló világbajnokságon Tomai Balázs az Arany csoportba kerülve immár biztosan előrébb végez, mint a Vadnai-testvérek. A négy verseny összesített eredménye dönti el, hogy melyikük vehet részt a Riói Olimpián.

A világbajnokságon a címvédő brit Nick Thompson vezet a francia Bernaz és a legendás, tizenkétszeres viágbajnok, kétszeres olimpiai bajnok brazil Robert Scheidt előtt. 

A teljes eredménylista: http://www.laserworlds2016.org/index.php/mstand-results

Fotó: JLDigitalMedia.net