A három versenynapos ranglistaversenyen kilenc futam lebonyolítását tervezte a versenyrendezőség, amely tervet majdnem sikerült teljesíteni.  

 

A szombati első versenynap szélcsenddel köszöntötte a mezőnyt, így parti halasztással indult a versenyprogram. Délután a szél kissé erősödött, így Fluck Benedek versenyrendező kivitte a mezőnyt.  A szél késő délutánra erősödött fel és stabilizálódott annyira, hogy futamot lehessen indítani. A kis szélben a több mint 100 fős mezőnynél a rajteljárás nem tűnt egyszerű feladatnak, többszöri próbálkozás és általános visszahívás után szigorított fekete lobogós rajteljárással zárult a nap, amely több versenyző számára jelentett kizárást az első futamból.  A parton a gyerekeket finom vacsora és Bősze Máté MVM SE Laser versenyző bűvészmutatványai várták.

 

A vasárnapi időjárás erős szelet ígért, ami be is igazolódott. Az egész délután kitartó, 20-25 csomós északias szélben négy izgalmas futamot sikerült megrendezni. A versenyzők felnőtteket is megszégyenítő kitartással versenyezték végig az embert próbáló erősszeles napot, és külön kiemelendő, hogy több újonc is végig küzdötte mind a négy futamot!

 

A fárasztó nap után mindenki megérdemelten lakmározott a palacsinta party finomságaiból.   

 

A versenynap végén az eredménylistát nagy előnnyel Kovács Attila (MVM SE) vezette, második helyen Szabó Roni (SVE) és harmadik helyen Nagy Bendegúz (BYC) várták a folytatást.

 

A vasárnapi fárasztó nap után hétfőn, a harmadik és egyben utolsó versenynapon igazi képeslapra illő idő várta a versenyzőket. A szél a délelőtt folyamán ugyan sokat forgolódott és sokszor leállt, de kora délutánra nyugatiasra váltott, iránya és 8-10 csomós ereje stabilizálódott.  Fluck Benedek versenyrendező igyekezett a maximumot kihozni a lehetőségekből és ennek köszönhetően a csodálatos időben további három futamot sikerült megrendezni, így a legrosszabb futameredmény kiejtésére is lehetőség nyílt.

 

A hét futam összesített eredményei alapján Kovács Attila (MVM SE) megőrizve előző napi vezető pozícióját a ranglistaverseny abszolút első helyezettje és az ifjúsági kategória győztese lett.  A kategóriák szerinti eredmények az alábbiak szerint alakultak:

 

Ifjúsági kategória:

1. Kovács Attila (MVM SE)
2. Szabó Roni (SVE)
3. Tóth Hanna Panna (Procelero SE)

 Serdülő kategória:

  1. Nagy Bendegúz (BYC)
  2. Borda Levente ( SVE)
  3. Jeney Kristóf (SVE)

 

Ifjúsági lány kategória:

  1. Tóth Hanna Panna (Procelero SE)
  2. Litkey Janka (THE-YKA)
  3. Berry Sára (Procelero SE)

 

Serdülő lány kategória:

  1. Kis-Szölgyémi Luca (Kereked)
  2. Nagy Réka Dóra (THE-YKA)
  3. Tóth Zelma (BSF VK)

 

Köszönjük valamennyi versenyző részvételét és az izgalmas futamokat!

Fotó: Cserta Gábor