Az Eb varázslatosan indult a magyar csapat számára, a Bánszky-Batiz kettős a 4., a Nagy-Kendeh egység - az utolsó pillanatban sérülés miatt szerzett kölcsönhajóval -  pedig a 7. helyen értek célba. A többi magyar hajó inkább a mezőny második felében vitézkedett. A futamot a lengyel Leymanczyk-Mielewczyk kettős nyerte egy német és egy másik lengyel hajó előtt.
A következő két futamban az egyhén jobbra forduló és megfrissülő szélben a lengyel, belga és holland, illetve ukrán és orosz hajók voltak elől, a magyarok ezúttal nem tudtak nagyot dobni, de a Bánszky-Batiz egység a harmadik futamban azért befért az első harmadba.

Az első naphoz hasonló referencia időjárásban zajlott a nyílt Cadet Európa-bajnokság második napja is, csak ezúttal nem déli, hanem északi-északnyugati irányból fújt az átlagban 11-14 csomós szél. Pár apróbb módosítástól eltekintve stabil körülmények között teljesített újabb három futamot a mezőny, a nap nyertesei az orosz és az egyik cseh hajó volt. Olyannyira, hogy hat futam után az orosz Safin-Golubev kettős vezet, két lengyel egység előtt, a cseh Zuzana Vychová-Eliska Vychová kettős pedig 1., 6., 2. helyezéseivel a negyedik helyre jött fel nagyjából a mezőny közepéből.

Az első tízben négy lengyel, két holland és egy-egy orosz, cseh, ukrán és belga egység sorakozik. A legjobb magyar hajó a 19. helyen tartózkodik, Bánszky Boti és Batiz Ábel a második napon a 12., 24. és a 25. helyeken futott célba.
Eredményeket itt lehet böngészni: cadetec2016.com/results/
További információk és fotók itt nézhetők: https://www.facebook.com/cadeteuropeans2016/?fref=nf