Az, hogy hideg van? Sebaj, van meleg ruha, és belülről is melegítő pálinka.  Az, hogy nincs vízen a hajód? Sebaj, mi adunk azt is. Az, hogy ez egyáltalán nem szokás? Pontosítsunk: Magyarországon nem szokás. A környező országok tavain óriási vitorlás élet van télen is. Akkor mi is a baj? Hát… Tulajdonképpen semmi. Jövünk mi is…Ennek a beszélgetésnek számtalan formája valósult meg négy éve, amikor megrendeztük az első Szilveszteri Regattát, és láss csodát, már akkor közel 150 résztvevője volt a versenynek. Előző évben mikulás napján a Bodeni tavon több, mint 30 hajót számoltam meg, és elhatároztam, teszek valamit, hogy ez a látvány nálunk se legyen szokatlan. Szerencsére az őrült ötletek hamar követőre találnak, lett szponzor, lett hajó, és szép lassan összeállt a verseny.Első évben annyira a buli vitorlázás irányába mentünk el, hogy még bójákat sem raktunk ki, csupán virtuális GPS pontokat vadászott a mezőny. Azt gondoltuk, jó ez így. Aztán rájöttünk, olyannyira komolyan veszik a versenyt, hogy engedve a szelíd erőszaknak, soha többet nem gondolkodtunk virtuális pályában. Nesze neked téli vitorlásverseny, bekértük az engedélyeket, és bójákat helyeztünk ki.A verseny sikere töretlen, olyannyira, hogy idén már nem versenyben, hanem versenysorozatban gondolkodunk. Ehhez kapóra jön, hogy a BL YachtClubban visszaállítjuk a vízen tárolást, és persze az ElYacht Kft. Elan flottája, akik a hajókat biztosítják. A szponzorokról se feledkezzünk meg, nélkülük a kanyarban sem lennénk, és máris összeáll az I. Téli Vitorlás Versenysorozat:December 3-án kezdünk az I. Rudi Trans Mikulás Regattával. Beöltözni nem kötelező, de erősen ajánlott, a Mikulás jelmezben versenyzők külön díjazásban részesülnek.

December 31-én a már hagyományossá vált IV. Szilveszteri Renault Regattával folytatjuk.Február 18: I. Farsangi Garmin Regatta, este hatalmas farsangi bál és jelmezverseny, fellép a Tesók Zenekar.

Szezonkezdés előtt levezetőnek egy könnyed verseny marad hátra, ami el is dönti, összesítésben ki nyeri az I. Téli Vitorlás Versenysorozatot: Jön az I. Tavaszi Vitamin Well Regatta. Reméljük az őrült ötletünk idén is követőkre talál, aki hagyja magát, biztos nem fog csalódni!