A rendezvény nyitva tartási ideje alatt a Hajógyári Kikötő használata díjmentes, így aki hajóval érkezne a kiállításra, annak nincs más dolga, mint egyeztetni a szervezőkkel a boatshow@hungexpo.hu e-mail címen. A kiállítás látogatása természetesen nem csak a hajóval érkezőknek ingyenes, regisztrációval bárki díjmentesen látogathatja a kiállítást.

A látogatókat mintegy negyven kiállító várja hajózáshoz kapcsolódó kiegészítőkkel, szolgáltatásokkal és felszerelésekkel. Ezen kívül erős hangsúly kerül a vízi sportokra és sporteszközökre is. A Hajógyári Kikötőben mintegy 25 hajó kerül kiállításra, melyekkel a látogatók kívül-belül megismerkedhetnek, sőt a kiállítók egy része az érdeklődőket próbaútra is viszi.

Mindemellett megtekinthetők lesznek a Balaton leggyorsabb katamaránjai, melyek itt várják a Balatoni Nagyhajós Évadnyitót, ami a kiállítás egyidejű rendezvénye. Külön érdekesség lesz a két magyar óceáni evezős hajó, a Sámson, illetve a Kele.

Számos program és látványosság is helyet kap a Balatonfüred Boat Show-n. A kiállítás minden napján oktatóhajók várják a látogatókat, melyek kipróbálhatók lesznek a kikötőben. Stand up paddling jóga több alkalommal is zajlik majd, melybe a bátrabbak be is kapcsolódhatnak, szombaton pedig flyboard bemutató zajlik majd a kikötő vize felett.

A Balatonfüred Boat Show május 12. és 14. között vár minden érdeklődőt Balatonfüreden a Hajógyári Kikötőben. A belépés regisztráció esetén ingyenes, melyet a www.boatshow.hu oldalon lehet kitölteni. További információ a kiállításról a kiállítás honlapján vagy a www.facebook.com/budapestboatshow oldalon található.

A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt., és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő.