Az elmúlt hétvégi balatonfüredi évadnyitó versenyen is bizonyított a Nautic 330 csapat: 13 egység állt rajthoz. A változatos versenyt Molnár Barna kormányzásával a Don Rosé nyerte, míg második helyen a Menta, harmadikként pedig a Cosinus futott be.   

Az év eleji megalakulásakor az új osztály Soponyai Gézát, a típus gyártóját, örökös tiszteletbeli taggá választotta, míg az osztálykapitányi feladatokkal Böjte Richárdot bízta meg. Az osztály titkárának Erhardt Pétert valasztották, míg a Technikai Bizottságot Bakos György és Szénási Zsolt alkotja. Az idei évben 10 ranglista verseny került az osztály naptárjába, köztük az augusztus végi Nautic Fesztivál; a NAU 311, 330 és 370 osztályok számára rendezendő balatonföldvári Magyar Bajnokság II.

 

"Számítunk a NAU330-as egységek aktív részvételére a teljes szezonban. Fontos számunkra, hogy továbbra is egy sportszerűen versenyző, népes csapat legyünk a vízen. A külön osztályban történő értékelés a játékot átláthatóbbá teszi számunkra, így remélem, hogy több egység kap majd kedvet a részvételhez. Ami azonban a létszámnál is fontosabb, hogy egy jó baráti közösséget is építsünk. Meggyőződésem, hogy ez a sikeres osztályok kulcsa.", mondta Böjte Richárd osztálykapitány.

 

Az osztály következő ranglista versenye a TVSK legendás Pünkösdi Regattája. A június 3-án Balatonföldvárról rajtoló versenyre ismét sok NAU330 egységet várnak.

 

További információ:

Böjte Richárd
Osztálykapitány
bojte.richard@carion.hu

Erhardt Péter
Osztálytitkár
perhardt@gmail.com

 

Fotó: Antal Gábor, Mag Andrea, NAU330