Seabreezet ígértek mára és menetrendszerűen meg is érkezett a 18-20 csomós szél. Viszont nem múlt egy nyomtalanul a tegnapi hullámzás, aminek a hatásait még ma is érezték a versenyzők és ez kihatott a hajóvezetésükre is. Ma sem sikerült túl jól az első rajt Zsombi számára, kicsit be is ragadt középen és csak 11-nek ért fel. A javítás most sem maradt el, hátszélben feljött a 9. helyre, a következő kreuzban pedig már a 7-re. Az utolsó hátszélben is tudott javítani és a hatodik helyen ért célba.

A második futamnak már tudatosabban indult neki és a rendezőhajónál rajtolva nagykönyves kifordulással indult meg jobbra, ahonnét a frissüléseket remélte és azok jöttek is, ahogy várható volt. Másodiknak ért fel, majd hátszél végére már első volt, a második kreuzban Ed Wright kavarta magát előre és hátszélben fej-fej mellett haladtak, amikor is a vége előtt nem sokkal Wright jobbcsapásra halzolt, útjogot formálva a balcsapáson vitorlázó Zsombival szemben. Ekkor Zsombi okosan nem ment vele, hanem elhúzott mögötte és egy kicsit még fokozta a tempót. A célba fél hajóhosszal Zsombi ért be előbb és nyerte a mai második futamot. 

A négy futam utáni összetett eredménylistán így Zsombor a 2. helyről várja a folytatást!

Első helyen a brit Ed Wright csupán három pont előnnyel vezet. Holnap további két futamban mérhetik össze a versenyzők tudásukat, tapasztalatukat és kitartásukat.

Hajrá Zsombi!

 

Az aktuális eredménylista itt érhető el: https://swc2017-santander.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=3b79f093-d52f-440b-9fc4-2fb9e0cc70c9&regattaId=SWC%202017%20Santander%20-%20Finn