Az első futamban még 10 csomóban rajtolt el a mezőny. A Balatoni Yacht Club versenyzője az előnyösebb lee rajtot választotta és mikor a mezőny elindult jobbra, akkor ő a legbaloldalibb hajóként jó tempót diktálva tartott velük, enyhén átvitorlázva a pályatengelyen. A jobbos lengésekkel szépen operálva pedig a harmadik helyen fordult fent. A lenti kaput viszont már másodikként vette az ausztrál Tweddell mögött és innét a befutóig nem is nagyon változott a sorrend.  

A második futamban túl erős csata zajlott a lee rajtért, amibe Zsombi okosan nem is ment bele, és végül másodikként jött ki a rajtból. Most előbb indult át a mezőnnyel jobbra és nem a szélen haladt. De a sebessége nagyon jó volt és a lengéseket most is jól használta ki. Ennek megfelelően elsőként ért fel. A további szakaszokban a szélre vitorlázva, de a mezőnyre figyelve sikerült további előnyt összehoznia, így az utolsó hátszél meglehetősen nyugalomban telt. A szél időközben 8 csomóra gyengült és ennek megfelelően természetesen nem is szabadott pumpálni. A célba 30 másodperc előnnyel futott be a mezőny előtt.

Zsombi két brit között jelenleg a második helyen áll, csupán két ponttal lemaradva az első helyen álló COrnish-tól. Szombaton még két futamot tervez a rendezőség és vasárnap következik a klasszikus éremfutam, a tíz legjobb hajóval.  

Hajrá Zsombi!

Az aktuális eredménylista itt érhető el: https://swc2017-santander.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=3b79f093-d52f-440b-9fc4-2fb9e0cc70c9&regattaId=SWC%202017%20Santander%20-%20Finn

 

Fotó: Tóth Bogee

Szöveg: Sallai Gábor