Magabiztosan és professzionális szemlélettel nyerte a magyar csapat a versenyt. 7 futamból 5 alkalommal végeztek a második helyen, a döntőben pedig szoros, hajó-hajó elleni taktikai csatákban is tartotta magát a Nyári Zsolt, Petrányi Zoltán, Brencsán Dávid, Sándor Zsolt, Farkas Bence, Szaplonczay Péter alkotta egység. Legnagyobb ellenfelük az olasz bajnok Diavolasso volt.



A hajó különlegessége, hogy 6 személyes trapézos hajó, mely összeszokott csapatmunkát igényel, és minden szélben komoly kihívás jól vitorlázni. Jóllehet, az Asso egyértelműen a nagyobb hajók közé sorolandó, mégis kishajós érzést nyújt a sportolóknak, valószínűleg ennek köszönhető, hogy számos olimpikon és nemzeti bajnok is szívesen megméretteti magát ebben az osztályban.



A háromnapos verseny alatt összesen 7 futamot rendeztek változatos körülmények között. Egyaránt voltak futamok kis, közép és erős szélben is. A Detre Szabolcs által kormányzott Equilor csapat futamgyőzelemmel mutatta meg, hogy velük is érdemes számolni. Végül ötödik helyen végeztek. Az utolsó nap döntő futamai pedig igen erős, 25 csomós front szélben voltak, ahol már kis hiba is boruláshoz vezethetett. Így járt a Kovács János Balázs által kormányzott Picabo csapata is, akik kiválóan vitorláztak, és akár a dobogóra is volt esélyük, de a borulás után is a 9. helyen végeztek.

 

Gratulálunk mindhárom magyar csapatnak!

 

A Peecasso csapata