Bécsben jártunk a héten, ahol nem mindennapi sajtótájékoztatón vettünk részt. A Haus des Meeres nevű akvárium tetején kialakított körpanorámás étteremben, egy ebéd során beszélgethettünk a kiállítás igazgatójával, Petros Michelidakisszal és a többi szervezővel arról, hogy mi vár minket az idei boot Düsseldorfon.

A 2018. január 20-28. között szervezett 49. kiállítás az eddigi legnagyobbnak ígérkezik: több mint 1900 kiállító – közülük 900-an Németországon kívülről érkeznek - 16 vásárcsarnokban fogja bemutatni portékáit. A 2009-es gazdasági válság nyomait a hajós piac végleg lerázta, az elmúlt év minden eddigit túlszárnyalt eladások tekintetében. Sok nagy márka a boot-ra időzíti legújabb hajói premierjét. Különösen gyorsan elkapkodták a kiállítói helyeket a motoros hajók és yachtok pavilonjában, egyre népszerűbbek a 60-70 láb közötti vitorlás yachtok is. A többtörzsű hajók piaca is növekszik, a vitorláshajók csarnokában a széles kínálat mindenre kiterjed: a legújabb fejlesztéseket és trendeket, a foileres hajókat is nyomon követhetjük. Több 40 méter feletti hajót is várnak a szervezők, bár ezek csarnokba behozatala mindig komoly logisztikát igényel, hiszen a Rajnán kell velük felhajózni Düsseldorfig.

Szörfparadicsom

Bár a különböző méretű medencék már megszokottak a vízisportokkal foglalkozó kiállításokon, a Boot Düsseldorf 2017-ben magasra tette a lécet: elhozta a WAVE nevű hullámszörf medencét, ahol egy mesterséges állóhullámon lehet kipróbálni ezt az egyébként óceánhoz kötött sportot. Idén tovább emelik a tétet: a WAVE mellett egy 65 méter hosszú, 1400 négyzetméteres feszített víztükrű medencét is hoznak, ahol többek közt a wakeboardozást, a tow-in szörfözést és a foiling SUP-ot is kipróbálhatják a merészebb látogatók.

 

Love your ocean

II. Albert monacói herceg támogatásával jött létre a 2017-es booton a „love your ocean” kezdeményezés, ami a tengerek és élővizek védelme mellett kampányol. Ezen a standon csoportosulnak a vizek és a klíma védelmét szolgáló vállalatok és projektek és a legújabb elektromos hajómeghajtó technikák is.

 

Barkácsolni vágyók figyelem!

Már a tavalyi kiállításon is megmutatkozott, milyen nagy népszerűségnek örvendenek a hajós kiegészítők. Idén ezért a tartozékok és kiegészítők csarnokában paradicsomi kínálat várja a barkácsoló kedvűeket, hogy beszerezhessenek minden felszerelést, elektronikát, ami hajójuk fejlesztéséhez szükséges. A Beach Life szekcióban pedig öröm lesz elveszni: vitorlás ruházat, dekoráció, kiegészítők várnak minket, amikkel hajónk belsejét még otthonosabbá tehetjük.

Ha szeretnénk akciós belépőjegyhez jutni, érdemes belépni a boot clubba – a belépés ingyenes és így online csupán 15 euróért vehetjük meg jegyünket. Emellett belépést és új tagoknak járó üdvözlő csomagot kaphatunk a boot loungeba is.

 

A boot Düsseldorf szakvásárról röviden:

A düsseldorfi boot a világ legnagyobb szakvására a hajók és vízisportok területén. Az évente januárban rendezett boot a bemutatott ágazatok leginkább felkapott, kihagyhatatlan találkozóhelye. 2018. január 20-28. között ismét több mint 1900 kiállító – közülük 900-an Németországon kívülről, összesen 60 országból érkeznek – vonultatja fel érdekes újdonságait, vonzó fejlesztéseit és hajózási felszereléseit. Ennek köszönhetően a teljes piac bemutatkozik Düsseldorfban, így a kilenc vásárnap alatt izgalmas utazásra hív a seregszemle a vízi sportok teljes világában a 16 vásárcsarnokban. A szakvásár minden nap 10-18 óra között látogatható. Belépőjegyeket november közepétől lehet a www.boot.de honlapon online megrendelni, és még a kiutazás előtt, otthon kényelmesen kinyomtatni, így a belépő egyben a közösségi közlekedési eszközök ingyenes használatára is jogosít a vásárvárosba és vissza utazva a Rajna-Ruhr Közlekedési Szövetség hálózatán, egészen a „D” árcsoportú zónáig.