A két futam izgalmas pillanatokat eredményezett. A HGC kikötői futamon 6-10 csomós, keleties, pöffös szél fújt, amiben taktikus vitorlázásra volt szükség. Ebben a legjobbat az AkzoNobel nyújtotta, aki az első kreutz után az élre állva a célig egyre csak növelte az előnyét - azért volt pár necces fordulója a második helyezett Dongfeng Race Team-mel.

A vasárnapi Around Hong Kong Island halasztással indult, a szél végig gyenge és változékony maradt. A rajtnál nagy volt a tolakodás, a Brunel, a Scallywag és a TTTOP korai rajtos is lett, így helyből hátránnyal indultak. A mezőnyt majdnem végig a MAPFRE vezette, akik meg is nyerték a versenyt. Második helyen ezen a napon is a Dongfeng végzett, míg a Team Brunel lett a harmadik.

Az összetett eredményben a két futam kombinálása számít bele, ami igazán izgalmassá teszi a jelen állást: az élen holtversenyben, 25-25 ponttal áll a MAPFRE és a Dongfeng Race Team. A hongkongi futamok összetett megnyerése miatt az első jelenleg a Dongfeng.

A Vestas csapata bejelentette, hogy a következő, Hongkongtól Guangzhou-ig tartó szakaszon sem indulnak a javítási munkálatok miatt.

Fotó: Volvo Ocean Race

A Volvo Ocean Race híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.