A hajó egészen rendhagyó kialakításának köszönhetően komoly esélyekkel vág neki a 2018-as versenyszezonnak: a vitorlázás Forma-1-eseként emlegetett AC45 a legkorszerűbb – űrhajózási iparban is alkalmazott - technológia felhasználásával épült, így a hajótestek a legkorszerűbb szénszálas anyagból készültek, amely rendkívül merev és könnyű struktúrát eredményez, és az erre a típusra kifejlesztett, nagyméretű merevszálas vitorla is a sebességet növeli.

„A hajó ikonikus fejlesztésnek számít, a vitorlázás legelitebb versenyére, az America’s Cup-ra fejlesztették ki. Rendkívülisége abban áll, hogy a hagyományos nagyvitorla helyére úgynevezett szárny került, így a hajó szinte úgy működik, mint egy repülőgép. A szárnyszegélyek geometriája nagyobb emelkedéssel és jobb emelési-húzási arányokkal rendelkezik, mint a hagyományos vitorlák.” – magyarázta Kaiser Kristóf, a hajó kormányosa, aki 12 éves kora óta vitorlázik. Kristóf Európa Kupa-győztes, hatszoros magyar bajnok, Fehérszalag abszolút első, Kékszalag osztályhajó első és abszolút harmadik helyezett.

Az Extreme Sailing csapat céljai a 2018-as szezonban az 50. Jubileumi Kékszalag elnyerése és a Keszthely-Balatonkenese időrekord megdöntése.

A hajót legközelebb a Bankár Kupán láthatják versenyezni.

Idén az MKB Bank úgy döntött, hogy névadó szponzora lesz a „Balaton Repülőjének".

Dr. Csapó András, MKB Bank jogi, kormányzati és kiemelt ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese szerint: „Az MKB Bank mindig is támogatta az eredményességet, a versenyt és a kimagasló emberi teljesítményt. Az Extreme Sailing csapatában mindez együtt rendelkezésre áll ahhoz, hogy elérjék céljaikat, elérjük közös céljainkat. Hiszünk abban, hogy az MKB digitális banki törekvéseivel ugyanolyan csúcsokra tör, mint az Extreme Sailing csapata a Balatonon. Az MKB Banknál a 2018-as év az egészség éve, sőt hamarosan indul országos kampányunk, amely – bankoktól eddig szokatlan módon - szintén a fizikai és a mentális egészséget helyezi a középpontba. Külön öröm, hogy az MKB Pénzügyi Csoport másik két rendkívül sikeres tagja – az MKB Euroleasing és az MKB Pannónia Alapkezelő – is támogatja az Extreme Sailing csapatát.”