A helyszín a Magyar Sport Háza, a rendezvény ingyenes de nem hiszem, hogy emiatt vagyunk itt ennyien, mindenesetre kedves gesztus, fűződjön bárkinek a nevéhez. És mi van ha nem tudtál eljönni, mert a gyereket kellett szolfézsra vinned, vagy a mosógépszerelő csak ma délután ért rá az asszony meg pont körmösnél van, esetleg épp a szóban forgó versenyre készülsz és egyetlen edzést se hagynál ki, vagy csak simán dolgozol? Kicsit sajnálod magad azután elolvasod ezt a beszámolót hátha sikerül visszaadni valamit ebből a kötetlen, jó hangulatú estéből ahol ráadásul még okosabbak is lettünk. 


Azt hiszem megegyezhetünk abban, hogy előadói részről van az a szint ami felett öt perc késés simán belefér, de micsoda nagyvonalú húzás valakitől, hogy ennyivel előbb érkezik és javában tesz-vesz, készülődik a mikrofonok és az előadói állvány körül a pontos kezdés érdekében. Az este két részből állt, először egy képekkel gazdagon illusztrált, rengeteg apró részletre kiterjedő beszámolót hallhattunk magáról a Kékszalagról, egészen az első versenytől a rajttaktikát érintve a magunk és a hajónk felkészítésén át a naptej fontosságáig, majd a "kötelező" részt kötetlen kérdezz-felelek foglalkozás követte. Megtudhattuk, hogy a déli part még mindig jó választás, a Badacsony a szőlőnek és az abból készült bornak nagyobb barátja mint a hegy alatt vitorlázóknak, Litkey Farkas milyen szélhez hogy állítja be az árbócot és erről milyen táblázatot vezet és amit eddig is sejtettünk, hogy ebben a kategóriában versenyezni nem babazsúr.Arra is fény derült, hogy miért érdemes másfél hónapig készülni erre a versenyre, meg miért igyunk vizet rozé helyett, hogy nyerhetünk sebességet és milyen edzőpartnert/legénységet válasszunk. 

Az előadásról képtelenség teljes egészében beszámolni, de remélem ezek után egy kicsit úgy érzed mintha ott ültél volna valamelyik sorban és ha lesz legközelebb, akkor hagyod a szolfézst a bánatba, elhajtod a mosógépszerelőt, a munkahelyeden meg beteget jelentesz. Mert többről volt szó mint, hogy hogyan kell Kékszalagozni.