A keddinél valamivel gyengébb, de irányában hasonló szelet ígért a japán meteorológia szerdára, az Enoshimában zajló Világkupa-verseny második napjára. E szerint 12-17 csomós észak-keletiben indult a nap, és a várt 10-14 csomó helyett csak 12-15 csomóig gyengült - a parttól távolabbi pályákon stabilabb szélben lehetett versenyezni, mint a partközelieken - elvileg. A Laserek szerdán az egyik kinti pályán versenyeztek.

Érdi Mári a verseny harmadik futamában a második futamban - az egyik partközeli pályán erősen forgolódó szélben - elért 32. helyével azonos pozícióban futott be. A negyediket pedig - végig szoros versenyben a svéd Olssonnal - sikerült megnyernie. Mári ezzel a keddi 23. helyről a 16-ra lépett előre az összetett listán.

"Elég jó szélben zajlik a verseny, de meglehetősen forgolódós. A keddi második futamban nem sokkal a cél előtt még az első tízben volt Mári, de pont egy szélforduló miatt végül visszaesett. Szerdán a negyedik futamban nagyon szoros volt a verseny, öt sportoló fej fej mellett haladt, végül Érdi Mári futott át elsőként a célvonalon" – közölte a hunsail.hu-val Érdi Mári csapata. Beszámoltak arról is, hogy az aarhusi világbajnokságon a tokiói olimpiai kvótát megszerző magyar sportoló nagyon jól érzi  magát, tetszik neki a japánok mentalitása. Az enoshimai verseny kulcsontosságú az olimpia szempontjából, hiszen itt rendezik az olimpiai futamokat is 2020-ban, így a mostani verseny jó felkészülési lehetőséget jelent.

A férfi Laser osztályban az eddig jobban álló Vadnai Jonatán kissé visszaesett a szerdai 29. és 19. helyeivel, így a keddi 21. pozíció után most a 24. Testvére Benjamin a szerdán futott 23. és 17. helyekkel maradt a 26. "A szél forgolódása miatt sok halasztás volt. Erre rátett meg egy lapattal, hogy a hátulról jövő áramlás kivitte a mezőnyt, szóval rengeteg általános visszahívás volt. Ennek köszönhetően sokan kaptak BFD-t. Szerencsére ezt megúsztuk és kétszer is 20 körül tudtunk vitorlázni. Voltam sokkal előrébb is futamok alatt, de az előbb emlitett nagy szélfordulók nem mindig kedveztek" – számolt be a szerdai futamokról Vadnai Benjamin.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Csernátony Csaba, Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

(Képünk illusztráció, nem a verseny helyszínén készült - Forrás: Cserta Gábor, Magyar Vitorlás Szövetség)