Az idei Világkupa sorozat január végén kezdődő második állomását a USA-ban, Miamiban rendezik, a versenyen részt vevő magyar egységek már a helyszínen készülnek - hasonlóan a versenyen rajthoz álló nemzetközi élmezőny többségéhez. A magyar menők közül a női Laser Radialban Érdi Mári, a férfi 470-es osztályban pedig Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor versenyeznek a Világkupa fordulón.

Január második hetében a floridai Fort Lauderdale-ben a 2019-es Világkupa miami fordulójának előversenyeként rendezték a Laser osztályok észak-amerikai bajnokságát, amin Laser Radial osztályban a világranglista első tíz helyezettje közül hárman - közöttük a 4. helyen álló Érdi Mári - álltak rajthoz - Mári mellett az 5. pozícióban tartózkodó svéd Josefin Olsson, valamint a 9. finn Tuula Tenkanen.

A kilenc futamos versenyt a világranglistán 11. helyen álló amerikai Paige Railey nyerte, Érdi Mári a hatodik helyen végzett. A tavalyi összevont kvótaszerző világbajnokságon Aarhusban tokiói indulási jogot szerzett magyar versenyző a 89 fős mezőnyben négy futamban is az első tíz között futott célbe - kétszer a 4., egyszer-egyszer pedig az 5. és a 7. helyen. Railey a világranglistán 21. kanadai Sarah Douglast és az éppen mögötte, a 12. helyen tartózkodó ugyancsak amerikai Erika Reinekét előzte meg. 

Az USA bajnokságának részletes eredményeit itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyr Vitorlás Szövetség