Napsütésben, változatos 8-22 csomós északnyugati szélben zajlott a verseny. Dávid Júlia verenyvezető, aki az A pálya felelőse is volt egyben és Dániel Gábor a B pálya első embere rendező csapatával a két versenynapon összesen öt futamot rendeztek. 

Az A pályán a Melges 24-eseknél - amelyek számára remek felkészülés volt az ODT, a május első hétvégi Eurpean Sailing Series olaszországi futamához - kiegyensúlyozott volt a mezőny, hiszen az első négy helyen mind az öt futamban ugyanolyan helyeket vitorlázott, ami azt jelentette, hogy a végén a 759 nyert Csóltó Ákos kormányzásával, a Hód (Bujáki Attila) állt a dobogó második, a Passione (Kilián Zoltán) pedig a harmadik fokára.

A 8mOD egységeknél is 6 hajó vitorlázott, akárcsak a Melges osztályban, a Krackerjack és a Weight csatáját hozta, ahol Kassai Andrásék bizonyultak jobbnak Gyenes Ákosék előtt, míg a harmadik helyen Pfenninberger Andrásék zárták a fordulót a Raiffeinsen-nel. Az Asso99 osztályban csak három egység versenyzett, ahol a Tomasso, (Vadnai Tamás) az Infladeus (Detre Szabolcs) és a BDO (Bartos Zoltán) osztozott az első három helyen. A NAU370-eseknél a Kacor Király (Hrutka Gábor) és a Revolution (Molnár György) is két-két futamot nyert, de pontazonossággal a verseny végén a Revo vihette haza a legfényesebb érmet, míg a harmadikok Török Zoliék lettek a Fantommal.


A B pályán a legnépesebb osztályban, a J24-eseknél – ahol néhány egység a görögországi Eb-re készül – már jóval nagyobb volt a harc, de a végén az El Nino állhatott a dobogó legfelső fokára (Rauscheberger Miklós), az ezüstérmet pedig a J Bond (Varjas Sándor) vihette haza. A bronzérmes csapat a Django lett (Hercsel Erik). Az E770-es csoportban az Il Gatto (Nagykovácsi Tibor) győzedelmeskedett a Nomád (Kovács Ákos) és az Emma (Koncz Ádám) előtt. A Sudár Regatta osztályban a Szászorszép (Szörényi Gábor) a GÉ. (Pál Gaszton) és az Öreg (Békés Miklós) osztoztak az első három helyen.

A hagyományokhoz híven a 2018. évi ODT díjait is kiosztották a hétvégén, folytatás következik a második állomás Csopak, a harmadik Balatonföldvár és a záró forduló pedig Balatonfüreden lesz.

Szöveg és fotó: Kenese Marina-Port