A reggeli, hatodik futamban Majthényiék egyetlen taktikai célt tűztek maguk elé: mindenképpen a rivális dán Bojsen-Möller-féle párossal kell maradniuk. Mindketten a huszadik hely táján kerülték az első bóját. Utána azonban igazolták klasszisukat, elsősorban a bőszeles szakaszokon remekeltek és megelőzve a dánokat, visszatornászták magukat az élmezőnybe. Majthényiék hatodikak, a dánok hetedikek lettek. 

Ebben a versenyben remekelt a Süli András-Papp Dávid páros, elsőként vették az első bóját, végig megőrizték a helyüket, és csak az utolsó szakaszon előzte meg őket a német Borowski testvérpár – akik ezzel a futamgyőzelemmel tovább erősítették az összetettben elért dobogós pozíciójukat. A hetedik futam erősebb, egyenletesebb szelében Majthényiék végig az élmezőnyben vitorláztak, nagy csatában a Bojsen-Möller és Borowski-féle hajóval.

Az utolsó hátszélben törtek az élre, és onnan már nem tudták tőlük elvenni a futamgyőzelmet. A szél kitartott, sőt tovább erősödött, az egész héten határozott, jó döntéseivel remeklő főrendező, Fluck Bence délután négykor úgy döntött, elindítja a nyolcadik futamot. Itt az erős, egyenletes szélben a magyar világbajnok páros egy jó rajt után, kihasználva remek sebességét, a közvetlen élmezőnyben, a második- harmadik hely környékén vitorlázott, majd az utolsó bójánál, egy bravúros belső helyes kerüléssel átvette a vezetést, és elsőként is futott be. 

Nyolc megrendezett futam esetén már a két legrosszabb futameredmény kiejthető, így, bár holnap még lesz egy utolsó, kilencedik futam, ennek eredményétől függetlenül Majthényi Szabolcs és Domokos András már zsebében érezheti az Európa-bajnoki aranyat, sorrendben a hatodikat – a tizenhárom világbajnoki cím mellé. Egy páratlan sportpályafutás újabb állomása ez a balatonföldvári arany. A páros 1994-ben nyerte első világbajnoki címét, azaz éppen 25 éve vannak folyamatosan jelen a sportág legszűkebb nemzetközi élvonalában. A holnapi díjkiosztón átvett aranyérem különös értékét adja majd az is, hogy ez az első, amelyet hazai vizeken rendezett világversenyen szereztek. 

Eredmények 8 futam után: 

https://www.fdeuro2019.com/results 

 Fotó: Cserta Gábor / Spartacus VE